Montessorischool Weert presenteert zelfgemaakte beeldende kunst

21-10-2019

Foto van het 'museum' in een van de klaslokalen.

Foto van het 'museum' in een van de klaslokalen.

Maandagmiddag presenteerden de leerlingen van de Montessorischool in Weert hun zelfgemaakte beeldende kunst in hun eigen museum. Na een bezoek aan het Van Abbemuseum in Eindhoven gingen de leerlingen op school zelf aan de slag. De opdracht luidde: ‘maak een “niks”’. Elk kind gebruikte daarbij zijn eigen verbeeldingskracht, en maakte uiteindelijk door te experimenten met materialen zijn eigen kunstwerk. Docent Annemarie Verheyen van RICK begeleidde de leerkrachten en leerlingen hierin.

Het pop-up museum werd maandag geopend door wethouder Van Eijk. Na een toespraak door een aantal leerlingen feliciteerde de wethouder alle leerlingen en leerkrachten met het fantastische project dat een goed voorbeeld is binnen het landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit. In de gemeente Weert werken we samen met RICK en de provincie Limburg aan goed cultuuronderwijs voor elk kind.

Het landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit bevordert samenwerking tussen scholen en culturele instellingen en deskundigheid van leerkrachten. Kinderen leren hun creatieve vaardigheden te gebruiken om problemen op te lossen en antwoorden te vinden.

Hieronder kunt u enkele foto's bekijken van dit project.

www.montessorischoolweert.nl