Ga terug naar:

Mooie initiatieven ‘Experimenteerregeling Samen aan de Slag’

12-1-2021

Kroontje uit het wapen van Weert.

Kroontje uit het wapen van Weert.

Veel initiatiefnemers uit de regio blijken de gezamenlijke ambitie van de gemeenten Nederweert, Cranendonck en Weert en ruim 70 partners in het sociaal domein kracht bij te willen zetten; ‘Iedereen telt mee, doet mee en draagt bij naar eigen kracht’. Een ambitie die we in 2022 willen waarmaken samen met inwoners, verenigingen, scholen, welzijnsorganisaties, zorgaanbieders, bedrijven en iedereen die een steentje bij wil dragen.

Er gebeurt al veel in de samenwerking tussen inwoners, vrijwilligers, gemeenten en professionals. Van de goede voorbeelden kunnen we blijven leren en ontwikkelen naar een regio waarin iedereen meetelt en -doet. In 2021 zetten we verder in op vruchtbare samenwerking tussen alle partijen.

Experimenteerregeling

Bijna 30 vernieuwende initiatieven meldden zich in 2020 aan voor de ‘Experimenteerregeling Samen aan de Slag! 2020 en 2021’; een regeling die financiële ondersteuning biedt aan initiatieven die aan de gestelde voorwaarden voldoen, om te experimenteren. Dat kunnen bijvoorbeeld initiatieven zijn op het gebied van talentonwikkeling, duurzaam samenwerken of het organiseren van nabijheid. De subsidie biedt financiële ruimte om te experimenteren. We zien een mooie beweging ontstaan om samen de ambitie waar te maken.

Vernieuwende initiatieven

Inmiddels zijn zeven initiatieven samen met ons aan de slag gegaan:

  • Den Hoof - Stichting Den Hoof Cranendonck
  • Senioren Kracht Netwerk - Life Style Vitae
  • Het Welkomstteam - Dorpsraad Sterk Schoot en Sociaal Makelaar
  • Digitaal Platform - Punt Welzijn namens Actielijn de Ring
  • Trainingsteam - PSW Werk, De Risse, Widdonck, Werk.kom
  • Sociaal vervoer Nederweert - Actielijn Thuis in de Wijk en Werkgroep GO Nederweert
  • Thuis in de Wijk - Wonen Limburg namens partners Thuis in de Wijk

Deze initiatieven dragen eraan bij dat organisaties en mensen meer voor elkaar kunnen gaan betekenen. Praktische oplossingen om elkaar beter te helpen staan centraal.

In de eerste helft van januari bezochten de drie wethouders de initiatiefnemers digitaal om een certificaat uit te reiken.
Bekijk de initiatieven en de foto’s van de certificaatuitreikingen op www.samenaandeslag.net/initiatieven.

Uiterlijk 30 april aanmelden nieuw initiatief

Bedrijven, zorgaanbieders, welzijnsorganisaties, scholen, verenigingen, inwoners, iedereen is van harte uitgenodigd om voor een goed initiatief gebruik te maken van de experimenteerregeling.
Aanmelden voor de volgende ronde kan tot en met 30 april. De regeling, het aanmeldformulier en meer informatie staan op www.samenaandeslag.net. Een korte presentatie van het initiatief maakt deel uit van de aanmeldprocedure.