Lees voor ?

Museum W verkozen als een van de 'Beste Projecten van 2022'

Eervolle onderscheiding door Archello voor architectuur en design

6-1-2023
Ingang van Museum W aan de Meikoel in Weert.

Ingang van Museum W aan de Meikoel in Weert.

Museum W heeft als enige museum in Nederland de eervolle vermelding 'Archello’s Best Projects of 2022' ontvangen. Dit label voor voorbeeldprojecten binnen architectuur en design wordt ieder jaar uitgereikt door Archello, hét platform voor architectuur en design. Architecten en ontwerpers worden hiermee gehonoreerd voor hun inspirerende werk.

Vernieuwd museum

In 2020 en 2021 heeft een omvangrijke renovatie en verbouwing van het museum plaatsgevonden. Sinds de verbouwing is het rijksmonument voorzien van een markante goudkleurige gevel, bekleed met TecuGold. Het ontwerp van de gevel en het nieuwe interieur en inrichting is van de hand van de Limburgse ontwerper Maurice Mentjens.

Wethouder Suzanne Winters.

“Met de verbouwing van Museum W is Weert een spraakmakend icoon rijker. Daar zijn we erg trots op. Het vernieuwde museum draagt bij aan de identiteit van Weert en onderstreept het belang van cultureel en rijk historisch erfgoed. Met deze eervolle vermelding zetten we Weert nog eens extra op de kaart.”

Wethouder Suzanne Winters

Archello’s Best Projects of 2022

Archello is het platform voor architectuur en design. Zij streven naar een betere professionele samenwerking, die uiteindelijk leidt tot betere ontwerpen, betere gebouwen en een betere wereld voor ons om in te wonen, werken en leven. Daarom reiken ze ook jaarlijks het ‘Best of’ label uit aan voorbeeldprojecten.

Archello recenseerde 3.000 nieuwbouwprojecten uit 2022, verspreid over de hele wereld. Daarvan zijn er zes musea door Archello erkent als ‘Best of 2022’. Museum W is het enige museum in Nederland dat dit jaar de badge ontvangt. De andere musea zijn The Museum of Ethnography in Budapest, Museum of Modern Aluminum in Thailand, LIKNON in Samos, New Museum in New York en het Robot Science Museum in Seoel.

Het museum en het interieur worden zeer uitgebreid op de website van Archello besproken en met vele foto’s en tekeningen geïllustreerd.

Kom zelf kijken!

In Museum W leg je een route af langs belangrijke levensthema’s waarmee ieder mens, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, mee te maken heeft of krijgt. De museumzalen in verrassende kleuren en sferen zijn ontworpen door Maurice Mentjens.

Van prehistorische urnen tot prachtig zilverwerk in een spannend vormgegeven schatkamer. Schilderijen, beelden, gebruiksvoorwerpen en bijzondere kleinoden uit meer dan zeven eeuwen komen aan bod. Kijk op www.museumw.nl voor alle tentoonstellingen.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten