Stempas kwijt/niet ontvangen of een kiezerspas aanvragen

De stempas en stempluspas voor de Tweede Kamerverkiezingen.

De stempas en stempluspas voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Stempas kwijt/niet ontvangen

Om te stemmen, heeft u uw stem(plus)pas nodig. Deze stempas (voor kiezers tot 70 jaar) of stempluspas (voor kiezers van 70 jaar en ouder) heeft u thuisgestuurd gekregen. Heeft u uw stem(plus)pas niet ontvangen, of bent u deze kwijt? Vraag dan tijdig een vervangende stem(plus)pas aan.

Een vervangende stem(plus)pas aanvragen kan mondeling aan de balie, schriftelijk of digitaal met DigiD via de website van de gemeente Weert. Mondeling of schriftelijk aanvragen doet u met een geldig identiteitsbewijs. Zorg dat uw aanvraag uiterlijk vrijdag 12 maart 2021 om 17.00 uur door de gemeente is ontvangen. Let op: mocht u alsnog uw “oude” stempas terugvinden, dan kunt u daarmee niet meer stemmen. Stemmen kan alleen met de nieuwe (vervangende) stempas.


Stemmen in een andere gemeente? Vraag een kiezerspas aan

Als u in een andere gemeente in Nederland wilt stemmen, dan heeft u een kiezerspas nodig. Lees hier hoe u de kiezerspas kan aanvragen.

De kiezerspas moet u bij de gemeente aanvragen. Dit kan mondeling aan de balie, schriftelijk met behulp van formulier K6 of digitaal met DigiD via de website van de gemeente Weert. Het formulier (model K6) kunt u afhalen in het stadhuis of downloaden van de website. Zorg dat uw aanvraag uiterlijk vrijdag 12 maart 2021 om 17.00 uur door de gemeente is ontvangen.
De stem(plus)pas moet u bij de gemeente inleveren.