Lees voor ?

Officiële opening Cruyff Court Serviliusstraat

Plek voor jeugd in Weert om te bewegen en ontmoeten

13-9-2022
Cruyff Court in Weert.

Cruyff Court in Weert.

Op zondag 18 september 2022 vindt de officiële opening plaats van het Cruyff Court Serviliusstraat. Om 13.00 uur verricht wethouder Martijn van den Heuvel de officiële openingshandeling. Na de opening gaan jongeren uit de wijk, de wijkagent, enkele Boa’s en andere organisaties een wedstrijdje voetballen. Na de voetbalwedstrijd zijn er gratis clinics te volgen, bijvoorbeeld voetbal-, kickboks- en basketbalclinics. Iedereen is van harte welkom om deze middag aanwezig te zijn.

Achtergrond

Een Cruyff Court in de wijk was een breed gedragen wens van de gemeenschap. Er was behoefte aan een ontmoetingsplek voor jongeren. Na uitgebreid onderzoek kwam de speel- en ontmoetingsplek aan de Serviliusstraat als meest geschikte locatie naar voren. Medio 2021 heeft de gemeenteraad van Weert ingestemd met de aanleg van een Cruyff Court op deze locatie.

Wethouder Martijn van den Heuvel.

“Ik ben nog steeds blij met dit raadsbesluit. Hierdoor hebben we voor de jeugd van Weert een Cruyff Court kunnen aanleggen. Door corona hebben ook zij een pittige tijd achter de rug. Het is ontzettend belangrijk dat er plekken in de buurt zijn waar jongeren kunnen samen komen en lekker kunnen bewegen, dus ik ben trots dat we in Weert zo’n bijzonder speelveld hebben gekregen.”

Wethouder Martijn van den Heuvel

Het Cruyff Court is geen veldje van de gemeente, maar een veldje van en voor de gemeenschap. Gerealiseerd in samenwerking met de buurt, professionele instellingen en met local heroes. Samen met jongerenwerk worden regelmatig verschillende activiteiten georganiseerd. Activiteiten die jongeren uitdagen om samen te spelen, vriendschappen te sluiten, voor zichzelf en voor anderen op te komen, te winnen en te verliezen. Een Cruyff Court past daarmee ook in het plan van de gemeente Weert om de jeugd meer te laten bewegen.

Keent-Moesel

Het nieuwe Cruyff Court is gelegen in de wijk Keent. De gemeente Weert is samen met Wonen Limburg en de inwoners bezig om deze wijken klaar te maken voor de toekomst. Er wordt niet alleen gekeken naar de verouderde portieketage woningen, maar ook naar de openbare ruimte, zoals de straten, trottoirs, speeltuintjes en plantsoenen. Daarnaast kijken we samen naar het winkelaanbod, de maatschappelijke voorzieningen, de horeca, het openbaar vervoer, de sportgelegenheden, de kerk, de moskee enz. Kortom, we kijken naar het totaalplaatje.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten