Open Dag Klimaattuin

16-7-2021
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man.

Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man.

Op zondagmiddag 18 juli van 13.00 tot 17.00 uur organiseert het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man de Open Dag Klimaattuin. De opening wordt verricht door wethouders Martijn van den Heuvel (Weert) en Ria Stienen (Nederweert) en de heer Ignace Schops (directeur Regionaal Landschap Kempen en Maasland).

De Klimaattuin bestaat uit een speel-leergedeelte en plas-drasvijver. Het is gerealiseerd dankzij bijdrages van de gemeente Weert, gemeente Nederweert, Grenspark-Kempen-Broek, Waterklaar, Centrale Zandwinning en Samenwerkingsfonds 0495 en dankzij de grote inzet van veel vrijwilligers. Het doel van deze Klimaattuin is om te ervaren welke gevolgen de klimaatverandering. In de tuin zijn allerlei klimaatproefjes voor volwassenen en kinderen. Daarnaast zijn in het IJzeren Man gebied wandelingen die worden begeleid door Watergidsen. Tijdens de wandeling zie je hoe een waterhuishouding er uit kan zien.

Alle activiteiten zijn gratis. Graag van te voren via de website www.nmcweert.nl aanmelden. In verband met corona werken we met tijdblokken.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten