Parkeerbundel (voor werknemers binnenstad)

Werkt u bij een bedrijf in de binnenstad? Dan kunt u met een parkeerbundel betalen voor het parkeren in een parkeergarage. Dit is een prepaid-urenbundel waarmee u vooraf parkeeruren koopt tegen een aantrekkelijk uurtarief van € 0,20.

Waar kunt u parkeren?

Met de parkeerbundel kunt u parkeren in één van de volgende parkeergarages:

  • Stationsplein
  • Poort van Limburg
  • Muntgarage
  • Ursulinengarage
  • Centrum Noord

Een overzicht van de parkeergarages vindt u op in de onderstaande kaart.

Kosten

€ 100,- voor 500 parkeeruren

Wat moet u weten?

  • De parkeerbundel is persoons- en kentekengebonden
  • De bundel is één jaar geldig.
  • Het bedrijf waar u werkt moet gevestigd zijn in de Weerter binnenstad. Dat is het gebied binnen de singels, de Maaspoort, rond de Stationsstraat, Beekpoort en Centrum Noord.
  • De parkeerbundel toegang geeft tot één parkeergarage. Bij de aanvraag geeft u een voorkeur voor een parkeergarage aan. De gemeente Weert bepaalt voor welke parkeergarage de parkeerbundel geldt. De keuze hiervoor is afhankelijk van de afstand tussen werk en parkeergarage, bezettingsgraad en parkeerregulering. Hierbij wordt rekening gehouden met uw voorkeur.

Hoe werkt het?

Als u de parkeerbundel hebt aangevraagd, krijgt u een pasje. De eerstvolgende werkdag dat u in de parkeergarage parkeert, laadt u de bundel op. Ga voordat u de parkeergarage uitrijdt naar een van de parkeerautomaten. Het opladen doet u door uw pas bij de parkeerautomaat aan te bieden. Hierop laadt u dan een bundel van € 100,-. Een instructie hiervan is hier te vinden (pdf-bestand link). Op het moment dat u uitrijdt worden de parkeerkosten van die dag van de aangeschafte bundel afgeschreven.

Saldo check

Houd het saldo van uw parkeerbundel in de gaten. Bij het inrijden van de parkeergarage staat dit in het scherm. Wordt het saldo te laag? Laad dan uw parkeerbundel op voordat u de parkeergarage wilt uitrijden. Anders gaat de slagboom niet open.

Wat heeft u nodig?

U levert een kopie van uw arbeidsovereenkomst of een werkgeversverklaring in bij uw aanvraag.

Pas verloren?

Een nieuwe pas aanvragen kost € 25,-.

Wijzigen kenteken

Het is mogelijk om het kenteken van uw parkeerarrangement te wijzigen. U dient dit schriftelijk te wijzigen met een formulier via 'online' regelen (zie bovenaan deze pagina). Stuur het formulier naar Gemeente Weert, Postbus 950, 6000 AZ Weert.

Meer informatie

Voor meer informatie, lees de algemene voorwaarden.
U kunt ook uw vraag ook stellen via de e-mail (parkeerbeheer@weert.nl), door een afspraak te maken of te bellen met de gemeente via telefoonnummer (0495) 57 50 00.