Ga terug naar:

Parkeerterrein Ververshof wordt onderdeel stadspark

4-12-2020

Parkeerterrein Ververshof

Parkeerterrein Ververshof

Vanaf 1 januari 2021 wordt parkeerterrein Ververshof, waar betaald parkeren geldt, niet meer gebruikt. Er zijn voldoende andere parkeermogelijkheden voor bewoners, werknemers en bezoekers. Naast het huidige park gaan ook dit parkeerterrein en de voormalige houthandel tot het stadspark behoren. Het hele gebied wordt nu in één keer aangepakt en heringericht.  

In het nieuwe stadspark staan cultuurhistorie, groen, verbindingen tussen voorburcht en stadspark, mogelijkheden tot recreatie en duurzaamheid centraal. Het hele gebied is van historische waarde: voorheen was de locatie namelijk de plek van het kasteel van de graaf van Horne met de hoofdburcht, de voorburcht, de grachten, de schootsvelden en de Tiendschuur. Die historische elementen komen terug in het nieuwe stadspark. Daarom wordt ook het parkeerterrein bij het stadspark betrokken. Op deze locatie wordt de bestaande gracht een gedeelte doorgetrokken. Dit is een verwijzing naar de oude aansluiting op de grachten (nu de Singels) rondom het oude centrum van Weert. Hiermee maken we een historische plek van de stad Weert weer zichtbaar. Ook wordt hierdoor de entree en de zichtbaarheid van het park sterk vergroot.

Voldoende andere parkeermogelijkheden

Ondanks het opheffen van parkeerterrein Ververshof blijven voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Bewoners kunnen met hun abonnement op andere locaties binnen parkeerzone 2 parkeren bijvoorbeeld op de Jan van der Croonstraat, Minderbroederslaan, Recollectenstraat, Biest en het parkeerterrein bij de Penitentenstraat. Werknemers in de binnenstad kunnen hun auto ook elders in parkeerzone 2 kwijt, of een voordelige parkeerbundel aanvragen voor de Muntgarage. Bezoekers van de stad kunnen op straat parkeren of, voor hetzelfde tarief, in één van de zes parkeergarages in Weert.
Voor alle parkeermogelijkheden, zie: www.weert.nl/parkeren 

Divers stadspark met oog voor historie en groen

In december 2020 starten de eerste werkzaamheden voor het stadspark. Het ontwerp voor het nieuwe stadspark is tot stand gekomen dankzij inbreng van een projectgroep, omwonenden en geïnteresseerden. Dit heeft geleid tot een plan waarin cultuurhistorie, groen, verbindingen tussen voorburcht en stadspark, mogelijkheden tot recreatie en duurzaamheid zijn omschreven. De totale herinrichting duurt naar verwachting ruim één jaar.

Werkt de kaart hierboven niet? U kunt deze ook openen in een nieuw venster.