Lees voor ?

Parkeren bezoekers in vergunningszone 3 kan nu via bezoekersapp

28-6-2022
Animatie van de bezoekersapp.

Animatie van de bezoekersapp.

Vanaf 24 juni kunnen inwoners en bedrijven in parkeervergunningszone 3 in Weert de digitale visiteregeling aanvragen. Hiermee kunnen zij voertuigen van bezoek via een app of telefonisch aan- en afmelden.

Digitale visiteregeling vervangt de kraskaart

De digitale visiteregeling vervangt de kraskaart die per 1 januari 2023 komt te vervallen. Betalen gaat via de digitale visiteregeling voortaan per minuut in plaats van per dagdeel zoals bij de kraskaarten. De hoogte van het parkeertarief blijft gelijk (0,15 euro per uur voor bewoners en € 0,30 per uur voor bedrijven).

Overgangsperiode

Bewoners en bedrijven in zone 3 kunnen nog tot 1 januari 2023 kiezen of zij gebruik maken van de digitale visiteregeling of de bestaande kraskaarten. Tot 1 oktober 2022 worden de kraskaarten nog verstrekt bij de Servicebalie in het stadhuis. Niet gebruikte kraskaarten kunnen ingeleverd worden bij de Servicebalie. Het resterende bedrag wordt dan teruggestort op de betreffende rekening.

Informatie en extra hulp

Alle bedrijven en inwoners in vergunningszone 3 ontvangen een brief met instructiefolders over het aanvragen van de digitale visiteregeling. Op www.weert.nl/parkeren staat alle informatie inclusief instructievideo’s- en folders. Daarnaast staan medewerkers van parkeerbeheer klaar om vragen te beantwoorden of inwoners in het Stadhuis te begeleiden bij de aanvraag van de digitale visiteregeling.

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.

[Logo gemeente Weert]

Gemeente Weert heeft sinds 2022 een digitaal Parkeerloket.
Via het Parkeerloket kunt u een parkeervergunningen en -abonnementen aanvragen, bekijken of wijzigen.
Deze zomer komt daar voor bewoners en bedrijven in parkeerzone 3 ook de bezoekersApp bij. Met de bezoekersApp meldt u zelf het voertuig van uw bezoek aan- en af.

Een voordeel:

U betaalt voortaan per minuut in plaats van per dagdeel. De kraskaart heeft u dan niet meer nodig. Deze blijft wel nog geldig voor gebruik tot 1 januari 2023. Daarna vervalt de kraskaart.

Alles gebeurt digitaal; zo ook de controle door handhaving.

Hulp

Heeft u moeite met online zaken regelen? Dan kunt u het voertuig van uw bezoek ook telefonisch aan- en afmelden. Of deel de bezoekersApp met familieleden, waardoor zij het voor u kunnen regelen. En natuurlijk bieden wij u als gemeente Weert hulp aan. U kunt een afspraak maken met onze parkeermedewerkers. Zij doorlopen dan met u de stappen.

Samen lukt het altijd!

[Logo gemeente Weert]

Wilt u meer informatie? Ga dan naar www.weert.nl/parkeren of bel 0495 575 000.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten