Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.

Penning van Verdiensten voor SV Altweerterheide

24-6-2023
Penning van Verdiensten van de gemeente Weert.

Penning van Verdiensten van de gemeente Weert.

Uit handen van burgemeester Raymond Vlecken ontving de heer Gerard Kessels, voorzitter van SV Altweerterheide, op zaterdag 24 juni 2023 de Penning van Verdiensten van de gemeente Weert. Het college van burgemeester en wethouders besloot deze penning toe te kennen als blijk van zeer grote waardering en erkentelijkheid en deze uit te reiken bij de viering van het 75-jarig bestaan.

Historie

Voordat de voetbalclub in Altweerterheide werd opgericht was het niet zo dat men het spel niet kende. Er werd zelfs geregeld door jongeren gevoetbald op een stukje wei met echte doelpalen (geen stapeltjes jassen).
Ook vanuit kerkelijke kringen was men niet zo gebrand op een echte voetbalvereniging, want de wedstrijddag was natuurlijk de zondag en dan was er 's middags het Lof.
Ondanks dit alles kwam het toch tot een heuse voetbalclub want op 30 maart 1948 om acht uur 's avonds was er in zaal Creemers (De Paol) te Altweerterheide de oprichtingsvergadering van de Rooms Katholieke Sportvereniging Altweerterheide (RKSVA). Op diezelfde avond werd "uit economisch oogpunt bekeken" gekozen voor de clubkleuren, zwarte broek en zwarte trui.

Penning van Verdiensten

Vanaf de oprichting tot nu is er steeds een hechte band geweest tussen de jubilerende vereniging en de gemeenschap in Altweerterheide. Al deze jaren heeft de vereniging aan velen de gelegenheid geboden tot sportieve ontspanning en sociaal contact. Die overwegingen zijn voor het college van Burgemeester en Wethouders voldoende reden om de Penning van Verdiensten uit te reiken.

75-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij

SV Altweerterheide laat het 75-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij gaan. In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 juni is er volop feest. Op zaterdag vindt er een voetbaltoernooi plaats. Zaterdagavond is er een feestavond met live muziek die voor iedereen gratis toegankelijk is. Zondagochtend wordt gestart met een ontbijt voor alle vrijwilligers, gevolgd door een groots opgezette zeskamp. Op zondagmiddag worden alle jubilarissen in het zonnetje gezet.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten