Ga terug naar:

Ruimere tijden voor laden en lossen in binnenstad blijven voorlopig gehandhaafd

15-1-2021

Vrachtwagens op de Markt (foto WeertDeGekste.nl).

Vrachtwagens op de Markt (foto WeertDeGekste.nl).

Op dit moment gelden in de Weerter binnenstad ruimere tijden voor ondernemers die willen laden en lossen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten deze verruiming toe te blijven staan zolang de winkels gesloten moeten blijven vanwege de lockdown.

Wethouder Wendy van Eijk; ‘We zien dat veel lokale ondernemers nu actief zijn via webshops en hun producten vanuit hun winkels versturen of zelf bezorgen. Normaal gesproken kunnen ze daarvoor tot 12.00 uur met voertuigen terecht in de binnenstad om te laden of lossen. Sinds afgelopen november hebben we daar een verruiming voor ingesteld. Concreet betekent dit dat de laad- en losactiviteiten 24 uur per dag mogen plaatsvinden, uitgezonderd het promenadegebied. Daar zijn onderstaande regels van toepassing’.

Promenadegebied

Laden en lossen in het promenadegebied mag plaatsvinden op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 6.00 en 19.00 uur, donderdag tussen 6.00 en 22.00 uur en zaterdag tussen 6.00 en 10.00 (voor zaterdag: alleen daar waar geen weekmarkt plaatsvindt). Het promenadegebied is voor laden en lossen alleen bereikbaar via de Korenmarkt.

We zien dat we ondernemers helpen met deze tijdelijke verruiming. Dat is de reden dat we hebben besloten dit voorlopig te handhaven.

Parkeren niet toegestaan

BOA’s van de gemeente Weert blijven er wel op toe zien dat er alleen voertuigen in de binnenstad rijden voor laad- en losactiviteiten. Geparkeerde auto’s zijn niet toegestaan.