Sportgala 2019

Winnaars tijdens het Sportgala in het Munttheater.

Winnaars tijdens het Sportgala in het Munttheater.

Tijdens het jaarlijkse Sportgala worden Weerter topsporters, talenten, trainers en coaches in het zonnetje gezet. Er worden prijzen uitgereikt voor de categorieën beste sporter, beste sportteam, grootste sporttalent (8 t/m 12 jaar en 13 t/m 17 jaar) en beste trainer of coach. Ook wordt er dit jaar voor het eerst een oeuvre award uitgereikt, voor een sporter (in welke categorie dan ook) die een speciale prestatie heeft neergezet. De winnaars van het jaar 2019 worden bekend gemaakt tijdens het Sportgala op zaterdag 18 januari 2020 in het Munttheater in Weert. Tot 15 november kon men sporters nomineren voor de prijzen. 

Het Sportgala wordt georganiseerd door het platform Weert in Beweging en serviceclub Kiwanis Weert. Het evenement wordt ondersteund door de gemeente Weert. De gemeente Weert ondersteunt het sportgala.

Beoordeling aanmeldingen en nominaties voor prijs

Een jury beoordeelt de aanmeldingen en selecteert vervolgens drie genomineerden per categorie. Op 10 december wordt bekend gemaakt wie de genomineerden zijn. Tijdens het Sportgala worden alle genomineerden in het zonnetje gezet en wordt bekend gemaakt wie de winnaars van het jaar 2019 zijn.