Herinrichting stadspark

De eeuwenoude toegangspoort van het Stadspark.

De eeuwenoude toegangspoort van het Stadspark.

Vanaf begin 2021 wordt er hard gewerkt in het Weerter stadspark. Het park wordt helemaal opnieuw ingericht, waarbinnen de voormalige voorburcht van het kasteel de Nijenborgh een nieuwe, centrale rol gaat vervullen. Het eerste deel op de hoek Biest, Recollectenstraat, is sinds vrijdag 11 juni weer voor publiek toegankelijk.

Op de voorburcht, het terrein waar voorheen de houthandel gevestigd was, is hard gewerkt de afgelopen maanden. Hier heeft een uitgebreid archeologisch onderzoek plaatsgevonden en inmiddels is het terrein weer opgehoogd. Er kan nu gestart worden met de aanleg van paden en de aanplant van groen. 

Poort

De gemeenteraad heeft op woensdag 6 oktober 2021 besloten krediet beschikbaar te stellen om de historische poort te consolideren. Het is nog niet bekend wanneer dit gaat plaatsvinden.

Extra archeologisch onderzoek

De gemeenteraad heeft op woensdag 6 oktober 2021 ook besloten extra krediet beschikbaar te stellen voor aanvullend archeologisch onderzoek. Daarbij wordt de voormalige tussengracht nader onderzocht. Deze werkzaamheden zijn gestart op 23 november en duren naar verwachting tot 18 december. Via onderstaande webcambeelden zijn de werkzaamheden live te volgen.

Plaatsing bruggen

In het kader van de totale vernieuwing van het stadspark zijn vrijdag 3 december de nieuwe bruggen geplaatst die de verbinding vormen tussen het stadspark, de Kasteelsingel en de voorburcht. Deze bruggen maken het mogelijk dat wandelaars op de voormalige voorburcht en langs de historische muur kunnen wandelen. Hiermee wordt het stadspark breed toegankelijk en wordt de voorburcht volledig bij het park betrokken. 
In de fotogalerij hieronder kunt u enkele foto's bekijken van het plaatsen van de bruggen.

Planning

Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het park begin januari 2022 afgerond. De officiële opening vindt op een later moment plaats.

Webcam

Hieronder is een live webcam te bekijken van de locatie in het stadspark waar momenteel archeologisch onderzoek wordt gedaan. 

Nieuws

Datum Titel
10-01-2022 Start werkzaamheden opgravingen tussengracht stadspark
24-11-2021 Start archeologische werkzaamheden tussengracht stadspark

Foto's

Hieronder verzamelen we enkele foto's van de opgravingen in het stadspark. 

Video's 

Op de website Weert van Horne stad staan een heleboel interessante video's over de geschiedenis en bewoners van Kasteel de Nijenborgh én de archeologische werkzaamheden die uitgevoerd zijn van juni t/m september 2021 in het stadspark en voorhof van het voormalige kasteel. Iedere week wordt een weekjournaal gemaakt door Art-is communicatiebureau uit Weert. 
Weekjournaals over het stadspark (naar beneden scrollen op de website)

Werkt de kaart hierboven niet? U kunt deze ook openen in een nieuw venster.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten