Aan de slag voor een toekomstbestendige binnenstad

13-2-2020

De Weerter binnenstad.

De Weerter binnenstad.

De gemeente Weert gaat inzetten op een aantrekkelijke en toekomstbestendige binnenstad. Dat doen we door de samenwerking aan te gaan met stichting Streetwise, gespecialiseerd in het verbeteren van het ondernemersklimaat en het vestigen van nieuwe ondernemers in winkelgebieden.
Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in het aanpakken van de leegstand in de binnenstad van Weert.
De gemeente Weert en Streetwise roepen ondernemers daarom op om in gesprek te gaan over vestigen in de Weerter binnenstad.

Inzet op vitaal, toekomstbestendig winkelgebied

Vanuit de Visie op het Stadshart (2017) zet de gemeente Weert in op de ontwikkeling van de binnenstad. In die visie is er onder andere aandacht voor horeca, evenementen, cultuur en de versterking van het kernwinkelgebied. De samenwerking met Streetwise is nu een belangrijke stap in het versterken en toekomstbestendig maken van de binnenstad. Ondanks enkele maatregelen is leegstand de laatste jaren namelijk een grote uitdaging.

Werkwijze binnenstad Weert

Stichting Streetwise zet zich in voor de toekomst van winkelgebieden. In Weert gaan ze onder andere inzetten op het verbeteren van het ondernemersklimaat. Dat doen ze onder andere in overleg met de gemeente, verhuurders en financiers. Verder gaat Streetwise samen met de gemeente en BIZ-Vastgoed aan de slag met opzetten van een stimuleringsregeling voor vestigen in de Weerter binnenstad.

Begeleiding en mogelijkheden

Stichting Streetwise begeleidt ondernemers ook bij de vestiging in het kernwinkelgebied. Ze begeleiden zowel startende als ervaren ondernemers op allerlei vlakken: van ondernemingsplan tot locatie en van financiering tot vergunningen. Denkt u erover na om uw bedrijf te vestigen in het centrum van Weert? Neem dan contact op met team Ondernemerszaken van de gemeente Weert of met Streetwise. Zij kunnen u adviseren en begeleiden. U kunt hen bereiken via ondernemen@weert.nl of via de website www.stichtingstreetwise.nl.

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.