Start woonrijp maken Laarveld fase 2

19-3-2020

Een situatieschets van Laarveld fase 2.

Een situatieschets van Laarveld fase 2.

In opdracht van de gemeente Weert wordt vanaf 6 april gewerkt aan het woonrijp maken van Laarveld fase 2. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind 2021, afhankelijk van de voortgang van de woningbouw. Aannemer FL Aannemingsbedrijf B.V. voert de werkzaamheden uit.

De aannemer gaat onder andere aan de slag met het aanleggen van bestrating, riolering, grondwerkzaamheden, aanleg van groen, plaatsen van openbare verlichting en zogenaamd straatmeubilair (zoals banken en afvalbakken). Onderaan deze pagina kunt u de situatieschetsen downloaden. Deze geven een beeld van de situatie van Laarveld fase 2.

De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind 2021. Afhankelijk van onder andere de voorgang van de woningbouw kan dit nog verlengd worden tot eind 2023. De werkzaamheden worden uitgevoerd in meerdere fases. 

 • Fase 1. Keurboek 1 en 3.
 • Fase 2. Maasenweg tot kruising Pluimgierst.
 • Fase 3. Maasenweg vanaf kruising Pluimgierst tot Sint Donatuskapelstraat.
 • Fase 4: Pluimgierst, vanaf bocht Knoopkruid t/m kruising Maasenweg.
 • Fase 5: Knoopkruid bij huisnummers 1, 3, 5, 7, 9 en 11.
 • Fase 6: Boender bij huisnummers 9, 11, 14, 16, 17, 18, 19, 20, 22 en 24.
 • Fase 7: fietspad.
 • Fase 8: Keurboek 5, 7, 9 en 11.

Overlast voor omwonenden

Het is helaas niet te vermijden dat de werkzaamheden voor overlast kunnen zorgen voor omwonenden. De bereikbaarheid en toegankelijkheid van woningen wordt zoveel mogelijk gewaarborgd.

Omwonenden worden geïnformeerd door de aannemer. Ook krijgen zij informatie via de speciale BouwApp. Hieronder vindt u de uitleg van de app, zodat u via uw smartphone de voortgang van dit project kan volgen.

Uitleg BouwApp

 1. Download de BouwApp gratis in de appstore (Google, Apple of Windows).
 2. Ga naar 'Zoek project'. 
 3. Zoek op 'WRM Laarveld fase 2 Weert'.
 4. Selecteer 'WRM Laarveld fase 2 Weert'.
 5. Klik op 'Toevoegen aan favorieten'.

Zodra de aannemer een nieuw bericht plaatst bij dit project, ontvangt u dan een melding. Zo blijft u altijd op de hoogte. Via de BouwApp kunt u ook vragen stellen over het project.

Meer informatie of vragen?

Heeft u vragen met betrekking tot de werkzaamheden? Neem dan contact op met de aannemer, via telefoonnummer 06 30436771. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de heer W. Konings, toezichthouder van de gemeente Weert. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0495) 575 331.

Werkt de kaart hierboven niet? U kunt deze ook openen in een nieuw venster.

Downloads

Bestand Grootte
Laarveld fase 2 - Situatieschets woonrijp maken.pdf (6.45 mb)

 Voor meer informatie over het openen van pdf-bestanden, zie deze pagina.