Ga terug naar:

Stem voor de 'Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland'

1-6-2021

Eva Eikhout, presentatrice van het Superteam.

Eva Eikhout, presentatrice van het Superteam.

Welke gemeente is de meest toegankelijke van Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte? Bij de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland bepaalt u welke gemeente deze titel wint. De eerste ronde is van start!

In Nederland wonen ruim 17 miljoen mensen. Allemaal mogen ze meedoen. Maar kunnen ze ook echt meedoen? Voor ruim 4 miljoen mensen met een beperking is dat soms lastig. Gemeenten spelen een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat dit voor iedereen gewoon wordt. Zodat ook mensen met een beperking zonder obstakels kunnen werken, winkelen, sporten en naar school gaan.

Geef een cijfer aan de gemeente Weert

Dit is hét moment om de gemeente Weert te beoordelen. Verdient onze gemeente de titel ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’? U beoordeelt de gemeente op zes onderdelen, zoals vrije tijd, vervoer, werk en ondersteuning. U kunt de gemeente ook nog een advies of compliment geven.

Beoordeel de gemeente Weert op www.meesttoegankelijkegemeente.nl

Stichting Toegankelijk Weert

Weert heeft een stichting ‘Toegankelijk Weert’, die wordt gerund voor en door mensen met een beperking. Deze stichting bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die via verschillende werkgroepen werken aan bewustwording en concrete projecten. Zo zetten zij zich in voor toegankelijkheid van bijvoorbeeld winkels en horeca, braille menukaarten, schoolprojecten, wandelingen en natuurlijk de week van de toegankelijkheid.

Meer weten? Kijk op www.toegankelijk-weert.nl.