Subsidie voor wekelijks streekjournaal op lokale TV

Streekomroep WeertFM TV gaat nieuws uitzenden

7-5-2021

Afstandsbediening van een TV.

Afstandsbediening van een TV.

Het college van B&W is op 4 mei akkoord gegaan met het voorstel om een subsidie toe te kennen aan Stichting Streekomroep Weert. De subsidie dient door de streekomroep gebruikt te worden om een jaar lang wekelijks een journaal uit te zenden op de lokale publieke TV zender WeertFM TV.

In dat journaal komen onderwerpen als 112 nieuws, politiek, cultuur, sport, activiteiten en overige noemenswaardige gebeurtenissen uit en rondom het Weerterland aan de orde.

Team gaat aan de slag

De streekomroep gaat een nieuwsredactie-team opzetten met een journalist / redacteur als coördinator. Streekomroep Weert is eindverantwoordelijk voor het journaal, maar de items worden ook aangeleverd door andere mediapartners. Naast Stichting Streekomroep Weert hebben Special Events Productions (S-E-P) en de Weert Media Groep de aanvraag mede ingediend. Volgens de streekomroep kunnen naast deze partners ook andere partijen uit het Weerter medialandschap aanhaken en content leveren. Op deze manier gaat men een gevarieerd streekjournaal produceren.

Weert koerst op verbinding

“Allereerst ben ik blij dat de wens van veel inwoners gaat uitkomen die een streekjournaal op de lokale televisie hebben gemist; het gaat er echt komen! We hebben in het programma Weert koerst op verbinding 2018-2022 een bedrag van € 60.000,- beschikbaar gesteld om lokale verslaglegging een nieuwe impuls te geven. De gemeenteraad heeft eind vorig jaar hiervoor een subsidie beschikbaar gesteld en de aanvraag van de streekomroep voldeed aan alle voorwaarden. Ik hoop dat onze inwoners nog voor de zomervakantie het eerste journaal kunnen zien op WeertFM TV.”

Wethouder Tessa Geelen

Deze site gebruikt cookies. Meer info / uitzetten