Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Lees voor ?

Tijdelijk Noodfonds Energie

Foto van een gasfornuis.

Foto van een gasfornuis.

Net als in 2023 is er in 2024 een Tijdelijk Noodfonds Energie. Voldoe je aan de voorwaarden, zoals een laag inkomen en een hoge energierekening. Dan kun je, tot en met 31 maart 2024, een tegemoetkoming aanvragen bij het Noodfonds. Na goedkeuring krijg je voor 6 maanden ondersteuning. Het bedrag wordt verrekend via je energieleverancier.

Voor wie is het Noodfonds Energie?

Je kunt ondersteuning krijgen van het Noodfonds als:

  • Je met je huishouden een inkomen hebt van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 3.200,- (alleenstaande) of € 4.480,- (samenwonend). Dit bedrag is inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen.
  • Je energierekening hoger is dan 8 tot 10% van het bruto maandinkomen.
  • Je zelf een energiecontract hebt bij een energieleverancier voor gas, stroom en/of warmte. Het maakt niet uit welke energieleverancier je hebt.

Waar kan je de ondersteuning aanvragen?

Alle info over het Tijdelijk Noodfonds Energie staat op www.noodfondsenergie.nl. Daar kun je ook je aanvraag doen. Gebruik de handige check om snel te zien of je in aanmerking komt voor ondersteuning. Aanvragen doe je digitaal via computer, laptop of de app van het Noodfonds. Kun je de aanvraag niet zelf doen? Dan kunnen familie, vrienden of hulpverleners de aanvraag voor je doen. Je moet hen dan wel hiervoor machtigen.

Je kunt ook geholpen worden door de Thuisadministratie van Punt Welzijn. Zij helpen je graag bij het checken van de voorwaarden en/of indienen van een aanvraag.

Contactgegevens

Tijdelijke regeling energie van gemeente Weert

Naast het Noodfonds Energie loopt ook de tijdelijke regeling energie van de gemeente Weert door tot en met 30 juni 2024. Gezien de voorwaarden die door het Noodfonds gesteld worden, komt niet iedereen hiervoor in aanmerking. Inwoners die acuut en urgent in de financiële problemen komen of zijn gekomen door een hoge energierekening kunnen een aanvraag indienen voor de tijdelijke regeling energie. Zie voor meer informatie www.weert.nl/energie

Hulp nodig?

De collega’s van de Vraagwijzer helpen je graag. Voor de contactgegevens en openingstijden, zie de pagina 'Contactgegevens en openingstijden van De Vraagwijzer'. 

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten