Tijdelijke sluiting woning Looimolenstraat 14B en bedrijfspand Graafschap Hornelaan 136E

6-10-2021
Foto van een gesloten drugspand en verzegelde deur.

Foto van een gesloten drugspand en verzegelde deur.

Burgemeester Vlecken heeft onlangs besloten om twee drugspanden te sluiten. Het gaat daarbij om een sluiting van zes maanden voor een bedrijfspand gelegen aan de Graafschap Hornelaan 136E. Daarnaast wordt een woning aan de Looimolenstraat 14B gesloten voor de periode van 3 maanden. De burgemeester heeft dit besloten nadat in het bedrijfspand softdrugs zijn aangetroffen en er voorbereidingshandelingen voor de productie van drugs werden aangetroffen. In de woning werd een alarmpistool, stroomstootwapen en hard- en softdrugs aangetroffen.

Tijdelijke sluiting geldt ook voor verhuurde panden

Met deze tijdelijke sluitingen wil de burgemeester van de gemeente Weert een bijdrage leveren aan de bestrijding van de drugscriminaliteit. Ook wanneer panden verhuurd worden en de verhuurder niets met de drugsactiviteiten te maken heeft kunnen drugspanden gesloten worden. Verhuurders hebben de plicht om op het gebruik van het gehuurde toe te zien om te voorkomen dat hun pand gebruikt wordt voor illegale drugsactiviteiten.

Wet Damocles

De sluitingen gebeuren op basis van artikel 13b, eerste lid, van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijk beleid (Damoclesbeleid). Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld Drugsoverlast

Handel en productie van drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Weert en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten