Lees voor ?

Update tegemoetkoming energiekosten voor minima

28-3-2022
Brandend gasfornuis.

Brandend gasfornuis.

Onlangs zijn de landelijke richtlijnen voor de eenmalige energietoeslag 2022 bekend gemaakt. Het kabinet heeft vanwege de stijgende energieprijzen besloten eenmalig €800,- te geven aan huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum (120%). Dit om hen te helpen bij het betalen van de energierekening. 

We zijn op dit moment bezig om de regeling van de energietoeslag uit te werken voor Weert. Het uitwerken van de regeling heeft tijd nodig. Er wordt hard gewerkt om zo snel mogelijk over te kunnen gaan tot betaling van de toeslag. Naar verwachting kan dit half april.

Hoe ontvang ik de energietoeslag?

Bijstandsgerechtigden en andere inwoners met een inkomen tot 120% die bekend zijn bij de gemeente ontvangen de tegemoetkoming automatisch. Zij ontvangen hierover binnenkort een brief. Andere inwoners met een laag inkomen kunnen zich melden bij de gemeente zodra de regeling voor Weert bekend is. We communiceren de exacte datum hiervoor op een later moment via onze kanalen.

Waarom is er de energietoeslag?

De prijzen van energie zijn afgelopen maanden hard gestegen. Hierdoor zijn veel huishoudens honderden euro’s extra kwijt aan de energierekening. Het Rijk verlaagt de energiebelasting. Dat ziet iedereen terug op de energierekening. Voor huishoudens met een laag inkomen is er daarnaast nog de eenmalige energietoeslag.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten