Update werkzaamheden Boshoverbrug (30 november)

30-11-2021
Foto van de Boshoverbrug.

Foto van de Boshoverbrug.

Op 11 november heeft u een laatste update ontvangen over de werkzaamheden op de Boshoverbrug. In dit bericht ontvangt u informatie over de stand van zaken op dit moment.

Oplossing voor herstel schade aan de brug

In de vorige update gaven we aan dat door een afwijkende situatie op de brug ten opzichte van de bouwtekening schade aan wapeningskabels in de brug is ontstaan. De afgelopen twee weken zijn drie mogelijkheden voor het herstel van de schade onderzocht. Uit dat onderzoek is één oplossing naar voren gekomen waarmee de schade het best kan worden hersteld.

De komende weken wordt deze oplossing getest om te kijken of aan alle eisen wordt voldaan en of deze voldoende sterk is om alle krachten op te vangen. Naar verwachting nemen deze testen twee tot drie weken in beslag.

Wanneer worden de werkzaamheden hervat?

Als de gekozen oplossing de proeven heeft doorstaan, wordt daarmee de schade op de brug hersteld. Dit kan de aannemer pas uitvoeren nadat de benodigde materialen zijn besteld en verkregen.

Wanneer kan al het verkeer weer gebruik maken van de brug?

Het verkeer kan op dit moment alleen gebruik maken van het brugdek richting Stramproy. Het brugdek van de rijbaan richting Eindhoven is op dit moment niet geschikt om voertuigen over te sturen, omdat de werkzaamheden hier al gestart waren. Het brugdek kan ook niet tijdelijk geschikt gemaakt worden vanwege de ontstane schade. We zijn bang dat de schade groter wordt als al het verkeer weer over de brug gaat rijden.

Het is ook niet mogelijk om de rijbaan richting Stramproy tijdelijk voor 2 richtingen te gebruiken. Extra verkeer zorgt voor een toename in belasting en trilling en dit kan zorgen voor extra schade aan het andere brugdek waar de schade is ontstaan. Dat willen we voorkomen.

De rijbaan richting Eindhoven blijft daarom gesloten totdat het de herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd en de werkzaamheden zijn afgerond. Daarna gaat deze rijbaan (tijdelijk) weer open totdat het restant van de oorspronkelijk beoogde werkzaamheden kan worden afgemaakt.

We begrijpen dat dit erg vervelend is en doen er alles aan om een snelle, maar vooral ook veilige oplossing te vinden.

Voor meer info, zie: weert.nl/werkzaamheden-boshoverbrug

Werkt de kaart hierboven niet? U kunt deze ook openen in een nieuw venster.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten