Lees voor ?

VAC Weert

Adviescommissie voor de woningbouw en woonomgeving

VAC Weert is een adviescommissie, bestaande uit vrijwilligers, die al meer dan 30 jaar de gemeente, woningbouwvereniging en opdrachtgevers in de bouw adviseert over praktische inrichting van woningen en de woonomgeving.
 
VAC-leden beoordelen hiertoe, aan de hand van toetslijsten, systematisch de bouwtekeningen en bestemmingsplannen. Het beoordelingsresultaat wordt vastgelegd in een woonkwaliteitadvies.
 
De overkoepelende organisatie VACpunt Wonen te Utrecht verzorgt de opleiding en periodieke bijscholing van VAC-leden. Deze opleidingen worden gegeven door bouwkundigen of andere deskundigen. Daarnaast worden informatie bijeenkomsten bezocht en rouleren er leesmappen met relevante informatie en vakliteratuur.
 
Ook de band met de praktijk is belangrijk om dit werk goed te kunnen doen. Zo wordt er regelmatig overlegd met gemeenten, opdrachtgevers en andere VAC’s en met vertegenwoordigers van gehandicapten en senioren. Bouwplaatsen worden bezocht en uitgebrachte adviezen geëvalueerd.
 
Waar een welstandscommissie zich voornamelijk richt op het uiterlijk van een woning of wooncomplex en de inpassing in het straatbeeld, daar richt de VAC zich op de woonkwaliteit in en om de woning.
Wooncomfort en woonbeleving van de toekomstige bewoners staan hierbij centraal.
 
In tegenstelling tot adviezen van de welstandscommissie zijn woonkwaliteitadviezen vrijblijvend. Dat deze adviezen desondanks, vaak leiden tot aanpassing van het oorspronkelijke (bouw)plan, toont aan dat ze zeker zinvol zijn.
 
Dit wordt nog eens onderstreept door de jaarlijkse bijdrage die de gemeente Weert en Nederweert evenals Wonen Weert aan VAC Weert verstrekken.
Mede hierdoor behoeft voor een woonkwaliteitadvies, slechts een geringe vergoeding in de advieskosten te worden betaald.

Contact

Wilt u meer weten over ons advieswerk? Neem dan contact op met het secretariaat van VAC Weert:
 
Mevr. Iet Dumas-Henderson
Caesarstraat 2
6039 EE Stramproy
Telefoon: (0495) 561801
E-mail: vacweert@gmail.com
Website: www.vacweert.nl

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten