Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Lees voor ?

Van Hornepenning voor de heer Joost Welten

17-10-2023
Loco burgemeester Martijn van den Heuvel reikt de Van Hornepenning uit aan Joost Welten (foto: WeertDeGekste.nl).

Loco burgemeester Martijn van den Heuvel reikt de Van Hornepenning uit aan Joost Welten (foto: WeertDeGekste.nl).

Uit handen van loco burgemeester Martijn van den Heuvel ontving de heer Joost Welten op dinsdagavond 17 oktober 2023 de Van Hornepenning van de gemeente Weert. Het college van burgemeester en wethouders besloot deze penning toe te kennen als blijk van zeer grote waardering en erkentelijkheid.

Wetenschappelijk onderzoek toegankelijk maken

De heer Welten is historicus en schreef al vele boeken over onderwerpen uit de geschiedenis van Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Hij promoveerde in 2007 met een proefschrift over de Weertlandse dienstplichtigen in het leger van Napoleon. Dankzij het volhardend onderzoek van de heer Welten kunnen we diep doordringen in het alledaagse leven van personen uit het verleden. Hij slaagt er met succes in om gedegen wetenschappelijk onderzoek leesbaar en toegankelijk te maken voor een grote groep lezers.

De Van Hornepenning werd uitgereikt na een les over de Franse tijd die door de heer Welten gegeven werd voor de cursus Weerterlogie van het geschied- en oudheidkundig genootschap De Aldenborgh Weert.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten