Van Hornepenning voor Peter Gloudi

22-7-2021

Uitreiking van de Van Hornepenning aan Peter Gloudi (foto: WeertDeGekste.nl).

Uitreiking van de Van Hornepenning aan Peter Gloudi (foto: WeertDeGekste.nl).

Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van WeertEnergie kreeg Peter Gloudi donderdag 22 juli uit handen van burgemeester Raymond Vlecken de Van Hornepenning. Deze penning wordt als blijk van waardering en erkentelijkheid toegekend aan hen die zich, in maatschappelijke, culturele of anderszins verdienstelijk gemaakt hebben voor de gemeente Weert of haar inwoners.

De heer Gloudi was in 2013 één van de initiatiefnemers van het burgerinitiatief WeertEnergie. Hij was tot 2021 voorzitter van WeertEnergie. Hij voerde zijn taken als voorzitter uit met groot doorzettingsvermogen, daadkracht en deskundigheid en heeft hierdoor de energietransitie voor en door burgers in Weert in een versnelling gebracht.

WeertEnergie telt bijna 400 leden. Het eerste coöperatieve zonnepark in Limburg en de eerste coöperatieve batterij in Nederland zijn gerealiseerd. Binnenkort komen daar drie windmolens bij. Mede dankzij zijn inzet en betrokkenheid neemt Weert eigen verantwoordelijkheid op het gebied van duurzame energie.

Deze site gebruikt cookies. Meer info / uitzetten