Lees voor ?

Verhoging starterslening bij aankoop eerste woning

25-5-2022
Huizen met speeltuin

Huizen met speeltuin

De gemeente Weert vindt het belangrijk om starters te helpen bij het kopen van een eerste woning. Daarom biedt de gemeente de mogelijkheid om een starterslening aan te vragen. Vanwege de stijging van de huizenprijzen is besloten om de starterslening te verhogen. De maximale koopsom van een woning is verhoogd naar € 280.000,- (was € 245.000,-). 

Starterslening 

De starterslening is een steun in de rug voor mensen die voor de eerste keer een eigen woning willen kopen. Dit kan zowel een bestaande als nieuw te bouwen woning betreffen. De lening is een tweede hypotheek en is aanvullend op de reguliere hypotheek. Het bedrag kan het verschil overbruggen tussen de prijs van de woning en de maximaal mogelijke hypotheek voor de koper. De lening is de eerste 3 jaar rentevrij.

Starters van buiten de gemeente Weert kunnen ook een starterslening aanvragen voor de aankoop van een woning in Weert.

De gemeente Weert doet al sinds 2007 mee met de startersregeling van de Provincie Limburg.
In totaal zijn er inmiddels 422 leningen versterkt (peildatum 1 mei 2022).

Wethouder Van Eijk

“De prijzen van de woningen stijgen hard. Bovendien wordt er vaak overboden, ook in de categorie voor starters. Het is daarmee voor iedereen, en specifiek voor starters, een uitdaging om een koopwoning te vinden. Door het verhogen van de starterslening ontstaat er voor starters een ruimer aanbod. Als het voor meer starters mogelijk wordt om een woning te kopen, is dit ook positief voor de druk op de huurmarkt.”

Wethouder Wendy van Eijk

Voorwaarden

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting toetst de aanvraag en bepaalt de hoogte van de starterslening. De starterslening wordt afgesloten onder Nationale Hypotheekgarantie. 

Voor meer informatie of het aanvragen van een starterslening, zie: weert.nl/starterslening

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten