Lees voor ?

Vervoer voor ouderen (65+) via Omnibuzz of ANWB Automaatje van Punt Welzijn

Ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas kunnen vanaf 1 december 2021 weer gratis reizen naar de locatie waar ze terecht kunnen voor hun boosterprik. Dit hebben de 30 deelnemende gemeenten aan  Omnibuzz besloten.

Eerder dit jaar hebben de ouderen ook van het gratis vervoer gebruik gemaakt tijdens de eerste en tweede vaccinatieronde.

Tot op heden heeft Omnibuzz in het kader van de eerste en tweede prik voor niet-klanten ruim 14.500 ritten uitgevoerd. Het besluit om de ouderen ook nu weer gratis te laten reizen met Omnibuzz is een logische. De gemeenten willen dat zoveel mogelijk ouderen in de gelegenheid zijn om de boosterprik te krijgen. Bovendien gebeurt het reizen met Omnibuzz volgens de geldende COVID-19 maatregelen en dus zo veilig mogelijk.

Voor de klanten van Omnibuzz is het vervoer naar de vaccinatielocatie, net als bij de eerste en tweede vaccinatie, ook weer gratis.

Niet-klanten kunnen hun rit rechtstreeks regelen door contact op te nemen met ritreservering van Omnibuzz, via telefoonnummer 0900 - 0699.


Ook ANWB AutoMaatje Weert helpt met vervoer naar vaccinatie

ANWB AutoMaatje van Punt Welzijn brengt mensen vanaf 65 jaar uit de gemeente Weert die minder mobiel zijn naar hun bestemming voor de boostervaccinatie. Het aanbod is bestemd voor inwoners die geen rijbewijs, geen auto en geen netwerk / familie in de buurt hebben. Of bijvoorbeeld door gezondheidsproblemen geen gebruik meer kunnen maken van het openbaar vervoer.

Kosten

Tegen een kilometervergoeding van 30 cent worden mensen door een chauffeur uit de buurt naar de plek van bestemming gebracht en weer terug naar huis. Betaling gebeurt  terplekke aan de chauffeur, bij het maken van de afspraak wordt een indicatie van de kosten doorgegeven.

Maatregelen

Tijdens de rit wordt rekening gehouden met de maatregelen van het RIVM. Dat betekent dat er een mondkapje gedragen wordt en dat de auto geventileerd en ontsmet wordt. 

Contact

Heeft u vervoer nodig, bel dan minimaal 2 werkdagen van tevoren tussen 10.00 en 12.00 uur naar AutoMaatje Punt Welzijn in Weert, telefoonnummer: (0495) 697 900.

AutoMaatje Weert zoekt vrijwilligers

Wilt u als vrijwilliger helpen met het vervoer en hebt u een eigen auto? Neem dan  contact op met Elsa van den Goor van Punt Welzijn via e.vandengoor@puntwelzijn.nl.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten