Lees voor ?

Vogelgriep vastgesteld in de regio: vervoersverbod in Weert

21-10-2022
Bord 'vervoersverbod'.

Bord 'vervoersverbod'.

Bij een pluimveebedrijf is Ospel (gemeente Nederweert) en bij een pluimveebedrijf in Heythuysen (gemeente Leudal) is vogelgriep vastgesteld. Binnen een straal van één kilometer worden alle pluimveebedrijven preventief geruimd. De bedrijven in een straal van 3 kilometer worden de komende 14 dagen extra gemonitord.

Daarnaast wordt er altijd preventief een vervoersverbod van kracht, in een zone van 10 kilometer. Een vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. Dit vervoersverbod raakt een groot deel van onze gemeente.

Ospel

Datum vaststelling vogelgriep: 16 oktober 2022

De straal van drie kilometer raakt de gemeentegrens tussen Nederweert en Weert, maar heeft geen gevolgen voor pluimveehouders in de gemeente Weert.

Kaart 3-km zone
Kaart 10-km zone (vervoersverbod) 

Het vervoersverbod komt bovenop het al geldende vervoersgebod in onze gemeente vanwege de vaststelling van vogelgriep in de Belgische gemeente Bocholt op 21 september jl. Dat houdt in dat er op dit moment in Weert overal een vervoersverbod geldt.
Voor meer informatie, zie dit bericht op de website van de Rijksoverheid.

Heythuysen

Datum vaststelling vogelgriep: 20 oktober 2022

Bij één bedrijf is vogelgriep vastgesteld. De gemeente Weert valt deels binnen de 10-km zone. Dit zorgt ervoor dat het vervoersverbod wat al voor 14 dagen van kracht was vanwege de besmetting in Ospel, voor een deel van onze gemeente opnieuw voor 14 dagen wordt ingesteld.

 Kaart 10-km zone (vervoersverbod)

Voor meer informatie, zie dit bericht op de website van de Rijksoverheid

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten