Lees voor ?

Waardevolle gesprekken bij ontmoeting inwoners en college

Samen Doen, samen in gesprek

14-10-2022
Wethouder Lizbeth Steinbach (midden foto) in gesprek met enkele inwoners van Weert.

Wethouder Lizbeth Steinbach (midden foto) in gesprek met enkele inwoners van Weert.

Maandagavond 10 oktober gingen inwoners in gesprek met het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weert. Dit leverde mooie en waardevolle gesprekken op. Soms persoonlijk, soms inhoudelijk, soms kritisch en soms met lof. Al met al een geslaagde avond in Bibliocenter Weert.

Dit college is sinds juni begonnen en vindt het fijn regelmatig met inwoners te praten over onderwerpen die op dat moment spelen. En natuurlijk willen ze, zeker in deze beginperiode, graag kennis maken met de Weertenaren en zichzelf voorstellen. Want door elkaar te kennen, vind je elkaar gemakkelijker.

Opzet avond

Er waren drie gespreksrondes en elke bestuurder had zijn eigen gesprekstafel. Elke gast had dus de mogelijkheid om met drie bestuurders in gesprek te gaan. Buiten de gespreksrondes was er ruimte om één op één met een collegelid te praten.

Burgemeester Raymond Vlecken.

"Juist het informele en persoonlijke contact geeft ons meer genuanceerde informatie dan contact via digitale kanalen of bij formele momenten. We hebben dit in coronatijd echt gemist. Door iemand persoonlijk te leren kennen, begrijp je beter waarom deze persoon dat zo beleeft en hoe wij samen, inwoners en gemeente, zaken op kunnen pakken."

Burgemeester Raymond Vlecken

Eigen takenpakket

Elk collegelid heeft zijn eigen takenpakket, zijn eigen portefeuille. Er werd dan ook over van alles gesproken. Natuurlijk kreeg de fysieke leefomgeving met onderwerpen als verkeersveiligheid, bestrating en bebording aandacht. Maar ook onderwerpen als het minimabeleid vaak in relatie tot energiearmoede, onderwijs en ouderenbeleid kwamen aan de orde.  
Wethouder Lizbeth Steinbach met participatie in haar takenpakket:

Wethouder Lizbeth Steinbach.

"Ik heb het als een zeer waardevolle bijeenkomst ervaren, sowieso altijd fijn inwoners te leren kennen en daarnaast levert het mooie gesprekken op die ons aan het denken zetten of ons erop attenderen zaken anders, beter of sneller op te pakken.”

Wethouder Lizbeth Steinbach

Martijn van den Heuvel (wethouder) vult aan:

Wethouder Martijn van den Heuvel.

"We gaan hieraan zeker een vervolg geven, mogelijk in een andere vorm of op een andere locatie. Het ‘Samen Doen’ van ons coalitieprogramma begint met samen in gesprek te zijn."

Wethouder Martijn van den Heuvel

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten