Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Lees voor ?

Week tegen Armoede in Weert

Van 9 tot en met 13 oktober

5-10-2023
Spaarvarkentje (spaarpot).

Spaarvarkentje (spaarpot).

Van 9 tot en met 13 oktober doet Weert mee met de Week tegen Armoede. Tijdens de Week tegen Armoede vragen we aandacht voor armoede. Daarnaast ondersteunen we activiteiten die door én voor inwoners, partners, onderwijsinstellingen en werkgevers georganiseerd worden.

Programma

Hieronder staat een greep uit het interessante en gevarieerde programma volgende week:

  • Punt Welzijn organiseert voor vrijwilligers en professionals een training ‘Armoede onder de loep’ om gezinnen en alleenstaanden in armoede te steunen.
  • De Risse Groep organiseert in deze week extra activiteiten voor haar werknemers.
  • Kennisinstituut Movisie organiseert voor iedereen een online challenge ‘Armoede beter begrijpen, verrijk je kennis in vijf dagen’.
  • Zelfregiecentrum Weert biedt verschillende ondersteuning aan voor inwoners met een smalle beurs, zoals een zogenaamde ‘budget-ikea’ winkeltje en hulp bij papierwerk en schulden.
  • Het CJG organiseert de gratis lezing ’18 jaar, en dan?’, over de nieuwe verantwoordelijkheden en de veranderingen als je 18 wordt. Erg interessant voor de doelgroep, en voor ouders.
  • Ook kunnen inwoners terecht voor vragen, hulp of een kopje koffie tijdens de ‘aanschuiftafel’ van de Weerter Minima Groep.
  • Werkgevers ontvangen een pakket met informatie over hoe zij geldzorgen bij medewerkers kunnen signaleren, bespreken en hoe ze door kunnen verwijzen voor passende ondersteuning.
  • Verder wordt heel Weert opgeroepen om een winterjas te doneren via de actie ‘Geef een jas, verwarm een hart’.

Op www.weert.nl/weektegenarmoede staat het programma van deze week, en het geeft inzicht in wat er nog meer mogelijk is.

Wethouder Martijn van den Heuvel.

“Armoede kunnen we alleen samen aanpakken. Mooi dat zoveel betrokken organisaties zich hiervoor inzetten en samen met ons activiteiten organiseren tijdens de Week tegen Armoede. Daarmee creëren we meer bewustwording en kunnen we inwoners beter helpen.”

Wethouder Martijn van den Heuvel

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten