Lees voor ?

Weert cultuurstad 2024 van de Närrische Europäische Gemeinschaft

26-9-2022
Logo van de Närrisch-Europäische Kultuurstadt.

Logo van de Närrisch-Europäische Kultuurstadt.

Weert is tijdens het jaarcongres van de Närrische Europäische Gemeinschaft (NEG) (dit jaar in het Franse Nantes) verkozen tot ‘Närrische cultuurstad 2024’. De NEG is de koepelorganisatie voor carnavalisten op Europees niveau. Het is een samensmelting van de in Europa gevestigde nationale verenigingen die de carnavalstraditie in stand houden.

Nederland en in het bijzonder Limburg wordt hier vertegenwoordigd door de SLV en de BCL. De NEG zorgt onder andere voor uitwisseling en documentatie van informatie over carnavalsgebruiken en legt grensoverschrijdende contacten tussen carnavalisten in Europa. Ieder jaar wordt één stad tot Närrische cultuurstad verkozen. Weert wordt daarmee de eerste Nederlandse Närrische cultuurstad.

Wethouder Suzanne Winters.

"Ik ben trots dat Weert is verkozen tot Närrische cultuurstad van 2024 en dan het Vastelaovendj-stokje van 200 jaar Vastelaovendj vierend Köln (2023) mag overnemen.  Vasteloavendj is een van de oudste volkstradities van Weert en een belangrijk feest voor vele Weertenaren. 2024 is voor ons een extra speciaal jaar, aangezien de Rogstaekers dan hun opmaat maken voor hun 9x11 jubileum viering in seizoen 2024-2025."

Wethouder Suzanne Winters

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten