Weert doet mee in het NK Tegelwippen

Miljoenen tegels maken plaats voor vergroening

21-3-2022
Geveltuintje bij de Warm Wonen Winkel / Informatiecentrum Duurzaamheid aan de Meikoel in Weert.

Geveltuintje bij de Warm Wonen Winkel / Informatiecentrum Duurzaamheid aan de Meikoel in Weert.

Zeker 100 Nederlandse gemeenten treffen elkaar vanaf 21 maart in het jaarlijkse NK Tegelwippen. Welke gemeente wipt de meeste tegels en maakt plaats voor groen? Het kampioenschap draait niet alleen om rivaliteit, maar heeft een hoger doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatadaptief en biodivers.

Op 19 maart 2022 gaf wethouder Henk van de Loo het startschot voor Weert tijdens de opening van het informatiecentrum duurzaamheid bij de recent aangelegde biodiverse geveltuin. TV-tuinman Lodewijk Hoekstra gaf 21 maart om 8.00 uur het landelijke startschot, wat online terug te kijken is via de social media kanalen van het NK Tegelwippen.

De gemeente die de meeste tegels per 1000 inwoners wipt (verdeeld over drie klassementen) wint de prestigieuze Gouden Schep. Daarnaast wint de gemeente met de meeste gewipte tegels de Gouden Tegel. Inwoners die hun tuin transformeren maken kans op de Publiekswipper award en mooie prijspakketten. Kortom: doe mee!

Volg het NK

Het NK Tegelwippen is op social media te volgen via:

 instagram.com/nktegelwippen
 facebook.com/nktegelwippen
 twitter.com/tegelwippen

Meer informatie en de actuele Tegelstand is te vinden op nk-tegelwippen.nl.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten