Ga terug naar:

Weert met vlag en zilveren wimpel geslaagd voor gastvrijheid LHBTI

Met een gouden randje

30-7-2020

Weert ontvangt een zilveren wimpel

Weert ontvangt een zilveren wimpel

Rob Jetten (fractievoorzitter D66) heeft in een speciale Pride-editie van het televisieprogramma ‘Nu we er toch zijn’ van BNNVARA in Weert de gastvrijheid op het gebied van LHBTI gepeild. LHBTI staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen. Tijdens de uitzending op 29 juli werd de uitslag van de gastvrijheidstest bekend gemaakt. Weert mocht een zilveren wimpel ‘met een gouden randje’ in ontvangst nemen, die werd uitgereikt aan wethouder Geert Gabriëls.

Zilveren wimpel met een gouden randje

Weert heeft een zilveren wimpel gekregen, maar wel met een gouden randje. Dit omdat er nog een paar kleine verbeterpunten zijn, zoals een uitgaansplek voor de LHBTI-gemeenschap.

‘Nu we er toch zijn’

In de speciale Pride-editie van het televisieprogramma ‘Nu we er toch zijn’ van BNNVARA wordt de gastvrijheid op het gebied van LHBTI gepeild in diverse gemeenten, zo ook in Weert. Rob Jetten ging twee dagen op pad in Weert. Hij bezocht onder andere de weekmarkt, ging in gesprek met Stichting B·Sassy en speelde ‘quatre-mains’ met stadsbeiaardier Frank Steijns in de St. Martinustoren.

Regenboogstad

Voor het stadhuis van Weert wappert het hele jaar door de Regenboogvlag. Weert is - samen met Roermond - Regenboogstad. Dat houdt in dat we ons sterk maken voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van LHBTI’ers.

Foto's

(Klik op een afbeelding om deze groter te bekijken)