Weert op zoek naar nieuwe ‘Gast van de burgemeester’

Jongere op stap met burgemeester

31-10-2019

Ketting van de Gast van de burgemeester.

Ketting van de Gast van de burgemeester.

Heb je altijd al willen weten wat een burgemeester doet? Ben je geïnteresseerd in politiek en bestuur? En lijkt het je leuk om samen met de burgemeester naar bijeenkomsten en activiteiten te gaan? De gemeente Weert zoekt een nieuwe ‘Gast van de burgemeester’ voor 2020. Dit is een jongere die in de gemeente Weert woont en het leuk vindt om met de burgemeester op te trekken. Burgemeester Jos Heijmans is enthousiast dat dit initiatief volgend jaar wederom een vervolg krijgt: “Ik kijk er naar uit om komend jaar weer een nieuwe gast te leren kennen. Ik neem jongeren graag mee in de wereld van de politiek en het besturen van onze mooie gemeente. We kunnen veel van elkaar leren.”

Gast van de burgemeester 2019

Het project ‘Gast van de burgemeester’ is in 2008 gestart. Dit jaar was Desiree Esser de gast van de burgemeester: “Het was een super ervaring en een hele eer om het allemaal mee te maken.” Voor volgend jaar zoekt de gemeente een nieuwe kandidaat. Deze jongere wordt actief bij het burgemeesterschap betrokken. Daarmee wil de gemeente jongerenparticipatie bevorderen.

Wat doet de gast van de burgemeester?

De gast van de burgemeester bezoekt een jaar lang samen met de burgemeester officiële bijeenkomsten en activiteiten uit zijn agenda. Na een jaar neemt een andere jongere de rol van gast over. Zowel de burgemeester als de jongere leren in die tijd veel van elkaar. Antwoorden op vragen zoals: ‘Hoe denken jongeren over veiligheid?’ en ‘Welke moeilijke keuzes moet een gemeentebestuur soms maken?’, zorgen ervoor dat ze op een andere manier naar elkaar leren kijken. Het project ‘Gast van de burgemeester’ is voor jongeren een unieke kans om van dichtbij een kijkje te nemen in de wereld van bestuur en politiek.

Geïnteresseerd?

Is dit iets voor jou? Neem dan vóór 1 december 2019 contact op met Monique Hulsbosch via tel. (0495) 575438 of e-mail: m.hulsbosch@weert.nl