Lees voor ?

Weert start met digitaal aanvragen rijbewijzen op locatie

3-5-2023
Burgemeester Raymond Vlecken met Mike Grosfeld van schoenmakerij Grosfeld.

Burgemeester Raymond Vlecken met Mike Grosfeld van schoenmakerij Grosfeld.

Je rijbewijs verlengen of uitbreiden met een extra categorie, zoals het motor- of het aanhanger-rijbewijs, was tot vandaag alleen mogelijk in het stadhuis. Vanaf nu kan dit, zonder afspraak, ook tijdens de openingstijden van FotoWeert, Schoenmakerij Grosfeld en op de fotozuil op het NS-station via de Digitaal Aanvragen Rijbewijzen (DAR).

Voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van de mogelijkheid om online je rijbewijs te verlengen of uit te breiden zijn er een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen.

  • Je hebt een geldig Nederlands rijbewijs
  • Je vraagt een verlenging van je rijbewijs of een categorie-uitbreiding aan
  • Je staat ingeschreven bij de gemeente Weert (of een andere gemeente waarbij online verlengen mogelijk is)
  • Je hebt de ID-check toegevoegd aan de DigiD app. Of je hebt een identiteitsbewijs met pincode en de DigiD-app.

Je eerste rijbewijs of rijbewijs gestolen

Haal je voor het eerst je rijbewijs, of is je rijbewijs gestolen? Dan is het niet mogelijk om je rijbewijs online aan te vragen. Je zult dan een afspraak moeten maken in het stadhuis. 

Werkwijze

Om je rijbewijs digitaal te kunnen verlengen neem je plaats in de fotocabine bij één van de twee Weerter ondernemers FotoWeert of Schoenmakerij Grosfeld, of je maakt gebruik van de pasfotozuil op het NS-station. Je laat een pasfoto van jezelf maken en zet via het touchpad je handtekening. Je foto en handtekening worden beveiligd en digitaal naar de RDW verzonden. Binnen een paar minuten na ontvangst ontvang je een e-mail waarin wordt aangegeven of je je rijbewijs online kunt verlengen of uitbreiden. Je logt in via DigiD, controleert je gegevens en doet je betaling via iDeal. Na twee werkdagen ligt je rijbewijs dan klaar in het stadhuis en kun je deze tijdens openingstijden, zonder afspraak, afhalen. Deze werkwijze geldt vooralsnog niet voor het dependance Stramproy. Uiteraard blijft het ook gewoon mogelijk om je rijbewijs te verlengen via de publieksbalie in het stadhuis. Maak daarvoor een afspraak via www.weert.nl/afspraken.

Extra service van Weerter ondernemers

Burgemeester Raymond Vlecken.

"Je rijbewijs digitaal aanvragen kan alleen dankzij de hulp van betrokken ondernemers uit de Weerter binnenstad. Zij stellen ruimte beschikbaar om de service te kunnen verlenen. Dat is de reden dat ik vandaag, tijdens de start van het project, beide ondernemers een taart ben gaan brengen als dank voor hun medewerking"

Burgemeester Raymond Vlecken

2023.026 Digitaal rijbewijs aanvragen 02
Burgemeester Raymond Vlecken met Jeroen Senders van FotoWeert.

Voor meer informatie en een instructievideo, zie de pagina 'Rijbewijs aanvragen of verlengen'.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten