Ga terug naar:

Weert verzorgt Drive-in stembureau bij verkiezingen

Stemmen in corona-tijd

10-12-2020

Foto van een stembiljet.

Foto van een stembiljet.

… Een korte check, een korte uitleg, het stembiljet en een stempotlood in ontvangst nemen, stukje doorrijden tot bij het stemloket en daarna zelf het biljet vanuit de auto in de stembus stoppen, potlood inleveren en wegrijden… Zo kan stemmen in 2021 er uit zien in Weert.

De gemeente Weert maakt het voor haar inwoners mogelijk om tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 gebruik te maken van een drive-in stembureau op de gemeentewerf aan de Graafschap Hornelaan. Maar daar blijft het hoogstwaarschijnlijk niet bij. Op dit moment wordt onderzocht of, en hoeveel andere locaties ingericht kunnen worden als drive-in stembureau.

Coronavirus en stembureaus

Vanwege het coronavirus worden er allerlei extra maatregelen genomen in stembureaus zodat iedereen veilig kan gaan stemmen. Ieder stembureau wordt aangepast met looproutes, spatschermen en desinfecterende zeep en het gebruik van een mondkapje is verplicht. Om inwoners van Weert een extra mogelijkheid te bieden wordt het ook mogelijk om vanuit je auto te stemmen in een drive-in stembureau. Dit stembureau is een extra locatie die wordt toegevoegd aan de lijst van stembureaus. Zoals eerder gezegd gaat het in ieder geval om één drive-in stembureau, maar mogelijk worden er mogelijk meerdere locaties toegevoegd aan die lijst.

Spelregels

Iedere inwoner van de gemeente Weert met een geldige stempas en identiteitsbewijs kan in zo’n drive-in stembureau zijn of haar stem uitbrengen. Om de stemvrijheid en het stemgeheim te waarborgen mogen er geen andere volwassenen in de auto zitten. In de aanloop naar de verkiezingen worden alle spelregels duidelijk gecommuniceerd via de lokale media en via de gemeentelijke communicatiekanalen. Ook de locaties van eventuele extra drive-in stembureaus worden duidelijk gecommuniceerd.

Voor meer informatie over de Tweede Kamerverkiezingen, zie: www.weert.nl/verkiezingen 

Werkt de kaart hierboven niet? U kunt deze ook openen in een nieuw venster.