Activiteiten Wereld Alzheimer Dag

9-9-2019

Logo Wereld Alzheimer Dag.

Logo Wereld Alzheimer Dag.

Op 21 september 2019 is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag staat dementie extra in de belangstelling. Op en rond 21 september worden daarom verschillende activiteiten georganiseerd voor personen met dementie en hun mantelzorgers.

Hieronder vindt u een overzicht van deze activiteiten.

Za 21 september - 14.00 tot 16.00 uur - Bibliocenter

Het Bibliocenter organiseert op 21 september een ‘Doe-Middag’ voor mensen met dementie en hun mantelzorgers of begeleiders. Dit is een gezellige middag waarin op allerlei manieren wordt teruggegaan in de tijd om deze opnieuw te beleven. Mooie herinneringen herbeleven onder het genot van een kopje koffie of thee met wafels erbij.

Aanmelden kan via de website van het Bibliocenter en hier zijn geen kosten aan verbonden. De middag vindt plaats van 14.00 uur tot 16.00 uur in de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250 in Weert.

Ma 23 september - 14.00, 15.30 en 17.00 uur - Theater De Huiskamer

Op maandag 23 september 2019 organiseert Punt Welzijn in samenwerking met Setheater een voorstelling die het ongrijpbare, onbegrijpelijke en onbespreekbare van dementie en depressie bij ouderen voelbaar maakt. De voorstelling is bedoeld voor mensen die iemand met dementie of depressie in hun naaste omgeving hebben en die niet goed weten hoe hiermee om te gaan of die onbegrip vanuit de omgeving ervaren voor de situatie.

De voorstelling wordt drie keer uitgevoerd: om 14.00 uur, 15.30 en om 17.00 uur. De voorstelling duurt 25 minuten en na de voorstelling volgt een nabespreking van 20 minuten. U kunt een plekje reserveren tot en met 11 september bij Punt Welzijn via telefoonnummer 0495-697900 of via de mail mantelzorg@puntwelzijn.nl. De voorstelling wordt uitgevoerd in Theater De Huiskamer (Wilhelminasingel 10B, Weert).

Wo 18 september - 10.00 tot 14.00 uur - Albert Heijn Muntpassage

Het RICK (Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie) en de Albert Heijn organiseren in coproductie op 18 september een ‘Virtual Reality ervaring’. Door middel van een Virtual Reality (VT) bril kan iedereen zelf ervaren hoe het is om dement te zijn.

Wilt u deze ervaring graag eens opdoen? Vanaf 5 september kunt u zich aanmelden bij de servicebalie van de Albert Heijn. Er is beperkt plek dus wees er snel bij. De VR ervaring wordt uitgevoerd tussen 10.00 uur en 14.00 uur in de winkel aan de Muntpassage 49 in Weert.

Za 21 september – 19.00 uur - Munttheater

Op 21 september staat de bijzondere voorstelling ‘Vrijheid maak je samen’ in het Munttheater, waarbij wordt stil gestaan bij 75 jaar bevrijding van Weert. Met deze voorstelling boordevol muzikale variëteit, vieren we vrijheid, herdenken we het verleden en leggen we verbindingen naar het heden en de toekomst.

Mensen met dementie en hun mantelzorgers krijgen deze dag korting op een entreekaartje. Het entreekaartje kost dan nog maar 8 euro. Wilt u gebruikmaken van dit aanbod? Koop dan uw kortingskaartje via de website van het Munttheater met de kortingscode VRIJHEID.

‘Vrijheid maak je samen’ is een initiatief van de Limburgse muziekbonden in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg en wordt financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en het vfonds. De verenigingen die de voorstelling in Weert mogelijk maken zijn het Percussion Ensemble Weert, Stedelijke Harmonie St. Antonius Weert en Koor Giocoso.

SGL gaat in Weert starten met een nieuwe vorm van dagbesteding; Dimenzie. Dit is een speciaal programma voor vitale mensen met beginnende dementie die zichzelf willen blijven ontwikkelen. Er worden activiteiten aangeboden op het gebied van (klassieke) muziek, films, kunst en maatschappelijke vraagstukken. Om fysiek fit en in beweging te blijven worden er activiteiten aangeboden zoals (outdoor) fitness, bewegen op muziek en wandelen. Ook wordt er gewerkt aan mentale fitheid door bijv. geheugentraining. De verwachting is dat deze programma’s in het najaar 2019 kunnen gaan starten op een locatie in Weert.

Heeft u interesse in dit aanbod? Neem dan contact op met de afdeling Zorgbemiddeling en Relatiebeheer van SGL via telefoonnummer 045-8000910 of via dimenzie@sgl-zorg.nl.


 Voor meer informatie over Wereld Alzheimer Dag, zie www.alzheimer-nederland.nl.