Ga terug naar:

Wie verdient in 2022 een lintje?

Aanmelden voor Koninklijke onderscheidingen

29-4-2021

Een Koninklijke onderscheiding.

Een Koninklijke onderscheiding.

Kent u iemand die een lintje verdient? Overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. De gemeente Weert nodigt iedereen uit om mensen voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding in 2022. De Koninklijke onderscheidingen worden zoals elk jaar uitgereikt tijdens de ‘Lintjesregen’ voorafgaande aan Koningsdag.

U kunt inwoners van de gemeente Weert voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Belangrijk hierbij is dat de kandidaat zich minimaal vijftien jaar als vrijwilliger inspant voor de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligers, initiatiefnemers of bestuursleden van een vereniging, club of een stichting met een ideëel karakter. Daarbij moeten de werkzaamheden belangeloos zijn verricht. Tijdsduur en intensiteit zijn hierbij van groot belang.

Voordragen vóór 1 juli 2021

Het is belangrijk om op tijd in actie te komen, omdat de behandeling van een voorstel behoorlijk wat tijd kost. Informatie over de voordracht kunt u opvragen door een e-mail te sturen naar m.hulsbosch@weert.nl. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw Hulsbosch, bereikbaar op telefoonnummer (0495) 57 54 38 of op 06 27 16 92 50. Het formulier, de criteria en de voorwaarden krijgt u dan toegezonden. U wordt verzocht de complete aanvraag vóór 1 juli 2021 bij de gemeente in te leveren.

Meer informatie

Informatie over de criteria en voorwaarden staat op www.lintjes.nl en op onze pagina Koninklijke onderscheiding aanvragen.