Lees voor ?

ZorgStart helpt jou aan een baan in de zorg

7-10-2022
Een bewoonster en medewerkster van Zorgstart (Foto: Gijs de Koning).

Een bewoonster en medewerkster van Zorgstart (Foto: Gijs de Koning).

In Noord- en Midden-Limburg is 'ZorgStart' van start gegaan. Een initiatief van 14 zorgorganisaties om inwoners met hart voor de zorg te begeleiden naar een baan in de zorgsector. Tegelijkertijd komt Zorgstart tegemoet aan de toenemende vraag naar personeel.

14 gemeenten in onze regio, waaronder de gemeente Weert, nemen deel aan ZorgStart. Dat betekent dat inwoners uit onze gemeente met interesse in de zorg zich bij ZorgStart kunnen oriënteren op een baan of opleiding in de zorgsector. Of je nu een zorgachtergrond hebt of niet. Iedereen is welkom.

Kans voor werkzoekenden zonder diploma maar met 'hart voor de zorg'

Werkgevers in de zorg staan voor grote uitdagingen. Door de krapte op de arbeidsmarkt en de toenemende zorgvraag neemt de vraag naar personeel toe. Volgens meerdere werkgevers is het opleidingsniveau niet het belangrijkste criterium voor het aannemen van nieuw personeel. Het gaat juist om de levenservaring, stevig in je schoenen staan en je kunnen verhouden tot de mensen die afhankelijk zijn van een hulpvraag. Dit biedt kansen voor werkzoekenden die ‘hart voor de zorg’ hebben, maar moeilijk aan een baan komen omdat ze niet over de juiste diploma’s beschikken. 

Aanmelden

Na aanmelding bij ZorgStart wordt op maat en met persoonlijk advies de route naar een baan in de zorg gevormd. Ook werkgevers krijgen van ZorgStart ondersteuning bij de instroom van nieuwe medewerkers. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.zorgstart.nl

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten