Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Lees voor ?

Bedrijveninvesteringszone (BIZ) bedrijventerrein De Kempen 2024-2028

21-12-2023
Luchtfoto van een deel van bedrijventerrein De Kempen.

Luchtfoto van een deel van bedrijventerrein De Kempen.

Dinsdag 19 december 2023 is de bedrijveninvesteringszone voor bedrijventerrein De Kempen 2019-2023 verlengd voor de periode 2024-2028. Er zijn 43 stembiljetten uitreikt, daarvan zijn er 28 ingevuld. Onder toezicht van notaris Kuiper zijn de stembiljetten geopend. Er bleken 23 stemmen vóór de oprichting en 5 tegen.

Realiseren BIZ met een reden

Het realiseren van een bedrijveninvesteringszone is geen kleinigheid en geen vanzelfsprekendheid. Er is bevlogenheid en samenwerking bij en tussen ondernemers in een bepaald gebied nodig. Nadat eerder deze bedrijveninvesteringszone is opgericht doen alle ondernemers op het terrein automatisch mee. Zo draagt iedere ondernemer bij, en profiteert ook iedere ondernemer van de samenwerking. Alle ondernemers gaan een jaarlijkse bijdrage betalen, zodat ze gezamenlijk zaken kunnen aanpakken. Dit kunnen praktische zaken zijn zoals een gezamenlijke inkoop van (camera)beveiliging maar ook de aanpak en organisatie van evenementen. Doordat álle ondernemers nu mee doen wordt voorkomen dat er bedrijven niet betalen, maar wel profiteren van hetgeen andere organiseren.

Kosten

Bedrijven gelegen op de bedrijventerrein De Kempen betalen afhankelijk van hun WOZ-waarde een vast tarief per jaar. De BsGW heft en int de BIZ-bijdragen van alle ondernemers. De verlengde bedrijveninvesteringszone De Kempen heeft een looptijd van 2024 tot 2028.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten