Dementievriendelijk Weert

Oudere aan de telefoon.

Oudere aan de telefoon.

Het aantal personen met dementie in Weert neemt de komende jaren fors toe. Dementie kan u dus ook raken! Via uw familie, buren in de straat of collega’s op het werk. Samen staan we voor die uitdaging. We streven naar een dementievriendelijk Weert. Iedereen voelt zich betrokken en zet zich in voor een ander.

In Weert moet het voor mensen met dementie mogelijk zijn om deel te nemen aan alledaagse activiteiten. Daarom is het belangrijk dat iedereen weet wat ze zelf kunnen doen om deze mensen en hun omgeving te steunen. Dat is ons doel. Samen met professionals en vrijwilligers gaan we dat realiseren.

In de video laten we zien hoe we met die uitdaging aan de slag gaan. Dankjewel aan stichting Dagopvang Weert dat we mochten filmen in de huiskamer!

 Wilt u meer informatie over wat er lokaal georganiseerd is en over waar u ondersteuning kunt krijgen voor vragen rondom dementie? Kijk dan op de website van Punt Welzijn

Uitvoeringsprogramma Dementievriendelijk Weert 2020-2023

In de video wordt verwezen naar het Uitvoeringsprogramma Dementievriendelijk Weert 2020-2023. In dit uitvoeringsprogramma is uitgewerkt welke acties de gemeente Weert, samen met al haar partners, gaat ondernemen om een dementievriendelijke samenleving te worden. Wil je meer weten? Via onderstaande link kunt u het Uitvoeringsprogramma Dementievriendelijk Weert 2020-2023 downloaden.

  Uitvoeringsprogramma Dementievriendelijk Weert 2020-2023 (pdf-bestand) 

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.