Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.

Fotowedstrijd: gemeente Weert op z’n mooist

Camera op een mobiele telefoon (kerkplein Tungelroy).

Camera op een mobiele telefoon (kerkplein Tungelroy).

De gemeente Weert organiseert een Weerter fotowedstrijd! De makers van de 3 mooiste foto’s ontvangen een leuke prijs. Pak je camera of mobieltje, zoek de mooiste plekken in onze gemeente op en maak de winnende foto! Foto’s kunnen ingestuurd worden tot woensdag 1 november. Hieronder lees je de spelregels van onze fotowedstrijd.

Voorwaarden

 • Stuur de foto's vóór woensdag 1 november naar fotowedstrijd@weert.nl. Vermeld hierbij je naam, e-mailadres en woonplaats. Zijn de bestanden te groot om te e-mailen? Gebruik dan WeTransfer.
 • De foto’s zijn in de gemeente Weert genomen en dit is herkenbaar. Geef in de e-mail of in de bestandsnamen aan waar de foto’s zijn gemaakt.
 • De foto’s zijn bij voorkeur liggend (landscape).
 • Lever de foto’s aan in JPEG/JPG-formaat met een minimale resolutie van 300 dpi of minimaal 1 Mb.
 • Bij deelname aan de fotowedstrijd doe je afstand van je auteursrechten op de foto’s. Dat wil zeggen dat de gemeente Weert de foto’s mag opslaan, afdrukken, kopiëren én gebruiken voor promotionele doeleinden. Wij gebruiken jouw foto’s bijvoorbeeld op de gemeentelijke website, op sociale media, in folders en in nieuwsbrieven. Jij krijgt hier geen vergoeding voor.
 • Foto’s mogen gebruikt worden zonder watermerk en zonder naamsvermelding van de fotograaf.
 • Staan er personen herkenbaar op de foto? Dan moeten de personen op de foto toestemming geven aan de gemeente Weert voor publicatie van die foto. Degene die op de foto staat, moet hiervoor onderstaand toestemmingsformulier invullen. Stuur dit formulier samen met de foto in.
 • Medewerkers van de gemeente Weert zijn uitgesloten van deelname.

Toestemming van personen op de foto

Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vragen we toestemming voor het opslaan en gebruiken van foto’s die ingestuurd worden voor onze fotowedstrijd.

 • Als er personen herkenbaar op de foto staan, moeten deze personen onderstaand toestemmingsformulier invullen. Stuur dit formulier samen met de foto in.
 • Als personen onherkenbaar op de foto staan, hoef je geen toestemming te vragen. Ook bij foto’s op openbare plekken en bij publieke gebeurtenissen hoef je geen toestemming te vragen als je een groep mensen fotografeert (van afstand). Een toestemmingsformulier invullen is dan niet nodig.

Toestemmingsformulier fotowedstrijd (pdf-bestand)

Hoe lang bewaren we beeldmateriaal?

Foto’s waar personen herkenbaar in beeld zijn, worden na het einde van de fotowedstrijd verwijderd. Landschapsfoto’s en foto’s waar personen onherkenbaar op de foto staan, bewaren we onbeperkt.

Je kan natuurlijk altijd de door jou gegeven toestemming intrekken. Dat kan door te e-mailen naar fotowedstrijd@weert.nl

Waar gebruiken we deze foto’s voor?

 • Foto’s met daarop herkenbare personen worden alleen gebruikt voor deelname aan de fotowedstrijd (niet voor communicatie-uitingen).
 • Foto’s zónder herkenbare personen worden gebruikt voor gemeentelijke communicatie. Met jouw deelname aan de fotowedstrijd stem je in met het rechtenvrij gebruik van beeldmateriaal voor communicatie-uitingen van de gemeente Weert. Denk aan folders, posters, de website en de sociale media van de gemeente. We delen deze foto’s niet met andere organisaties of bedrijven.

Uitslag en prijs winnende foto’s

De inzenders van de 3 mooiste foto’s winnen een mooie prijs! De eerste prijs is Museumkaart en een rondleiding door Museum W, de tweede prijs een Monopoly Weert-spel en de derde prijs is een wandeling Nijenborgh – Aldenborgh, verzorgd door een gids van Stadsgidsen Weert.

Begin november maken we de winnaar van de fotowedstrijd bekend. De winnaar krijgt via schriftelijk bericht (via e-mail). Ook publiceren we de winnende foto’s op de website en sociale media van de gemeente Weert.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten