Gevonden of verloren voorwerpen of dieren

Heeft u iets gevonden? Of bent u iets verloren? Dan leest u hier wat u het beste kunt doen.

Identiteitsbewijs gevonden?

Dit mag u niet zelf bewaren. Breng het naar het stadhuis of stuur het op. Een postzegel is niet nodig. Het adres is:

Gemeente Weert
Antwoordnummer 1200
6000 VB Weert

Ander voorwerp gevonden?

U kunt het voorwerp zelf bewaren voor de eigenaar. U meldt uw vondst op de website verlorenofgevonden.nl. Meldt de eigenaar zich binnen 1 jaar? Dan geeft u het voorwerp terug aan de eigenaar. Doet de eigenaar dit niet? Dan bent u de nieuwe eigenaar van het voorwerp. U kunt het voorwerp ook afgeven in het stadhuis. Voor de contactgegevens en openingstijden, zie deze pagina.
Wilt u het voorwerp niet thuis bewaren? Dan kunt u het voorwerp inleveren bij de gemeente. LET OP: als het voorwerp een waarde heeft van niet meer dan € 450,- dan vervalt het eigendom van het voorwerp na de wettelijke bewaartermijn aan de gemeente. Als het voorwerp echter een waarde heeft van € 450,- of meer, dan wordt u na 1 jaar eigenaar mits u het voorwerp in de 13e maand ophaalt bij de gemeente.

Identiteitsbewijs verloren?

Bent u uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren? Dan hoeft u geen aangifte te doen bij de politie. U ondertekent een verklaring van vermissing bij de gemeente. Daar kunt u ook meteen een nieuw document aanvragen. Vindt u alsnog uw oude identiteitsbewijs? Lever dit dan in bij uw gemeente. Dit identiteitsbewijs is namelijk niet meer geldig. Verliest u uw paspoort in het buitenland? Doe dan aangifte bij de politie ter plaatse.

Maak een afspraak

Fiets kwijt?

Op verlorenofgevonden.nl staan alle geruimde fietsen. Als u uw fietssleuteltje nog heeft, kunt u uw fiets ophalen. U betaalt € 10,- om uw fiets weer terug te krijgen.

Dieren

Vindt u een zwerfdier, of bent u er één kwijt? Meld dit dan bij Dierenambulance Midden-Limburg via 06-11295306. Betreft het een zwerfhond of -kat uit de gemeente Weert, dan haalt de Dierenambulance Midden-Limburg het dier op en brengt het naar dierenasiel "De Beestenboel" in Weert. U kunt ook terecht op de website van SAML (www.damiddenlimburg.nl) en dierenasiel "De Beestenboel" (www.dierenasieldebeestenboel.nl). Bij voorkeur voorzien van een duidelijke foto.
U kunt verder op de site van Amivedi (www.amivedi.nl) een melding doen en controleren of er al een dier gevonden gemeld is dat voldoet aan de omschrijving.

Ander voorwerp verloren?

Kijk op verlorenofgevonden.nl. Daar kunt u zien of uw voorwerp gevonden is. Niet gevonden? Meldt dit dan op verlorenofgevonden.nl. Als u de melding print, dan kunt u die gebruiken als bewijs voor uw verzekering. Wordt uw verloren voorwerp gevonden? Stuur dan een bericht naar gemeente@weert.nl. U kunt het voorwerp ophalen bij de gemeente of bij de vinder. Wij brengen u met hem of haar in contact. Neem een geldig identiteitsbewijs mee.