Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg
U merkt dat uzelf of uw partner steeds meer zorg nodig heeft. Of dat uw vader of moeder steeds hulpbehoevender wordt. Wat dan? Welke keuzes, woon- en zorgmogelijkheden zijn er? Hoe krijgt u grip op de wirwar aan regels en formulieren? Het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg helpt.
Advies op maat voor iedereen
Het Kennisloket geeft antwoorden op uw vragen. We helpen u de zorg te vinden passend bij uw situatie, wensen en behoeften. Zo heeft u altijd iemand die meedenkt en staat u er - bijvoorbeeld als mantelzorger - niet alleen voor.
Dit doet het Kennisloket voor u
- We begeleiden en ondersteunen kosteloos bij het regelen van passende zorg en de aanvraag daarvan. Samen met u bekijken we welke zorg het beste past: zorg thuis of zorg in een instelling. We helpen bij het kiezen en regelen van een zorgverlener.
- We geven advies op maat en een goed inzicht in wat er op u af komt en welke stappen u neemt. We zorgen voor een overzicht met daarin de informatie die u nodig heeft voor de aanvraag.
- We zorgen voor een warme doorverbinding mocht dat nodig zijn. Heeft u zorg vanuit de gemeente nodig? Dan kunnen we uw situatie vooraf met de gemeente bespreken, zodat u maar 1 keer uw verhaal hoeft te vertellen. We willen voorkomen dat u van het kastje naar de muur wordt gestuurd.
- We helpen u tijdig bij het voorbereiden op een leven met blijvende zorg. Zodat u in alle rust kunt bekijken wat bij u past.
Bel het Kennisloket
Het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer (088) 131 1657 of kijk op www.vgz-zorgkantoren.nl/kennisloket. Het Kennisloket geeft laagdrempelig, kosteloos advies voor alle ouderen. Ook als ze niet bij VGZ verzekerd zijn.
Hierboven wordt een Youtube-video getoond. Je kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.
[Muziek]
"Het kennisloket is er voor mensen die een zorgvraag hebben en die niet goed weten waar ze terecht kunnen voor passende zorg. Het kennisloket helpt mensen de juiste weg te vinden naar de juiste zorg.
Zij kunnen dan telefonisch contact met Het Kennisloket opnemen en dan denken wij met ze mee. En wij leggen uit aan de mensen welke zorg waar gehaald kan worden, wat de regels hiervan zijn en welke stappen ze kunnen ondernemen."
"Ik vind het heel goed dat er een Kennisloket is omdat de zorgwereld heel complex is en er komt van alles bij
kijken. En als je met zorg te maken krijgt, dan weet je gewoon niet waar je kunt beginnen.
Dus het is heel goed dat mensen met hun vragen terecht kunnen bij Het Kennisloket, zodat wij ze de juiste richting in kunnen wijzen."
"Er is heel veel onduidelijkheid over de regels, waar de zorg te halen valt. Er zijn verschillende wetten waarin de zorg verdeeld is en dat is voor de klant heel onduidelijk en daarbij probeer ik ze te helpen."
[Muziek]
"Het is heel goed dat u juist nu al belt met Het Kennisloket, zodat we nu kunnen kijken wat er nodig is voor uw man. Waar maakt die zich precies zorgen over op dit moment, en wat kan er misschien in de toekomst nog nodig zijn.
Dat kunnen we samen met u bekijken op dit moment, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan of overhaaste beslissingen moet maken."
[Muziek]
"We horen vaker het misverstand dat WLZ gelijk staat aan opname in een verpleeghuis, maar dat is helemaal niet zo.
De mogelijkheden om zorg in huis te hebben die zijn groot, die zijn er ook, het is een beetje afhankelijk binnen welke wet; via de Zorgverzekeringswet of via de Wet langdurige zorg of eventueel ook via de gemeente, de Wet Maatschappelijke ondersteuning. Bij alledrie is zorg in huis mogelijk."
[Muziek]
"Het klopt dat er wat onzekerheden zijn rondom corona voor de ouderenzorg. Ik wil niet zeggen dat u de zorg moet uitstellen, we gaan gewoon samen met u kijken of het op dit moment wel mogelijk is. Het is niet de bedoeling dat u de zorg die nodig is, gewoon nu niet gaat afnemen.
We gaan gewoon kijken: wat kunt u wel?"
[Muziek]