Lees voor ?

Kinderboerderij De IJzeren Man

Houdt u van natuur en dieren? Kom dan eens langs bij de kinderboerderij! 

In recreatiegebied De IJzeren Man ligt onze kinderboerderij. Kinderen kunnen daar tussen de dieren lopen en ze aaien. Er wonen allerlei dieren op de kinderboerderij: dwerggeiten, ezels, een koe, alpaca’s, watervogels, konijnen en allerlei vogels en kippen. Er komen soms nieuwe dieren bij én er worden regelmatig jonge dieren geboren!

Combineer het bezoek aan de kinderboerderij bijvoorbeeld met een picknick. Er zijn namelijk verschillende picknickplaatsen aanwezig. U kunt een bezoekje ook combineren met een avontuur in het Klimbos of een duik in het overdekte zwembad.

Openingstijden

  • Maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.
  • Zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Toegankelijkheid

De kinderboerderij is rolstoelvriendelijk en er is een (invaliden-) toilet.

Foto's

Huisregels

Iedereen is welkom op de kinderboerderij en een bezoek is gratis. Er gelden wél een aantal regels:

  • Blijf rustig bij de dieren.
  • Bezoekers mogen geen speelgoed of stokken meenemen op de kinderboerderij.
  • Ruim afval op in de afvalbakken op het terrein.
  • Volg altijd aanwijzingen van de beheerder op.
  • De dieren mogen geaaid worden. Was daarna wel de handen met water en zeep, zeker voordat er gegeten wordt. We vragen extra aandacht voor goede hygiëne, omdat dieren ziektes bij zich kunnen dragen. Op de kinderboerderij zijn daarom meerdere wasbakken. De kans dat bezoekers een ziekte oplopen, is daardoor erg klein.

Aanbieden dieren op de kinderboerderij niet mogelijk

De gemeente krijgt regelmatig de vraag of we dieren kunnen opnemen op de kinderboerderij. Het gaat dan vaak om dieren van mensen die (te) veel dieren hebben of die om diverse redenen niet meer voor een dier kunnen zorgen. Het is niet mogelijk om deze dieren op de kinderboerderij op te nemen. Heeft u een dier waarvoor u niet meer kunt of wilt zorgen? Neem dan contact op met de Dierenambulance Midden Limburg

  • Ten eerste is er te weinig ruimte. De weides lijken groot, maar de hoeveelheid dieren is afgestemd op de beschikbare ruimte. Nog meer dieren zou overbevolking geven.
  • Daarnaast zijn alle dieren die op de kinderboerderij leven op de kinderboerderij geboren. Zo kennen wij de geschiedenis van die dieren. We weten of ze iets mankeren of niet. We weten ook zeker dat ze alle nodige vaccinaties hebben gehad. Zo voorkomen we dat er een ziekte uitbreekt. Als er dieren bijkomen waar we de geschiedenis niet van kennen, kan dat grote gevolgen hebben. Daarom letten de beheerders er ook goed op dat er geen vreemde dieren rondlopen.

Wat kunt u dan wel doen?

U kunt uw dier aanbieden aan de Dierenambulance Midden Limburg. De Dierenambulance Midden Limburg vangt allerlei soorten dieren op. Als u vooraf een afspraak maakt, wordt u daar verder geholpen. Kijk voor meer informatie en het maken van een afspraak op de website van de Dierenambulance Midden Limburg.
Ook als u op zoek bent naar dieren en er één wilt adopteren kunt u bij de Dierenambulance terecht. Kijk voor meer informatie op: dierenambulancemiddenlimburg.nl/adoptie

Informatie

Heeft u vragen over de dieren of over de kinderboerderij? Dan kunt u terecht bij de beheerder of één van de medewerkers. Zij zijn bereikbaar via (0495) 575 000 of gemeente@weert.nl Zij kunnen u ook meer vertellen over de dieren of tips geven voor goede hygiëne.

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. Je kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.

Deze video bevat geen gesproken tekst.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten