Kinderboerderij De IJzeren Man

Houdt u van natuur en dieren? Kom dan eens langs bij de kinderboerderij! 

In recreatiegebied De IJzeren Man ligt onze kinderboerderij. Kinderen kunnen daar tussen de dieren lopen en ze aaien. Er wonen allerlei dieren op de kinderboerderij: dwerggeiten, ezels, een koe, alpaca’s, watervogels, konijnen en allerlei vogels en kippen. Er komen soms nieuwe dieren bij én er worden regelmatig jonge dieren geboren!

Combineer het bezoek aan de kinderboerderij bijvoorbeeld met een picknick. Er zijn namelijk verschillende picknickplaatsen aanwezig. U kunt een bezoekje ook combineren met een avontuur in het Klimbos of een duik in het overdekte zwembad.

  Kinderboerderij open!

Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is de kinderboerderij bij De IJzeren Man een hele tijd gesloten geweest voor publiek. Vanaf 1 juli gaat de kinderboerderij weer open voor bezoekers. Wel zijn er aangepaste openingstijden en is er extra aandacht voor de hygiënemaatregelen. Zo houden we het coronavirus onder controle.

 

  • De kinderboerderij gaat open volgens aangepaste openingstijden: doordeweeks van 10.00 tot 15.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 15.00 uur.
  • Iedereen wordt gevraagd om hun bezoek te beperken tot één uur. Zo krijgt iedereen de gelegenheid om de kinderboerderij te bezoeken. Er mag bij grote drukte maar een maximaal aantal personen tegelijkertijd aanwezig zijn.
  • Er is extra aandacht voor hygiëne, er een route en markeringen ter plaatse en natuurlijk gelden de algemene basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden. Iedereen wordt gevraagd om bij aankomst en vertrek de handen te wassen. De toiletten bij de kinderboerderij zijn wel gewoon open voor publiek. 

Toegankelijkheid

De kinderboerderij is rolstoelvriendelijk en er is een (invaliden-) toilet.

Huisregels

Iedereen is welkom op de kinderboerderij en een bezoek is gratis. Er gelden wél een aantal regels:

  • Blijf rustig bij de dieren.
  • Bezoekers mogen geen speelgoed of stokken meenemen op de kinderboerderij.
  • Ruim afval op in de afvalbakken op het terrein.
  • Volg altijd aanwijzingen van de beheerder op.
  • De dieren mogen geaaid worden. Was daarna wel de handen met water en zeep, zeker voordat er gegeten wordt. We vragen extra aandacht voor goede hygiëne, omdat dieren ziektes bij zich kunnen dragen. Op de kinderboerderij zijn daarom meerdere wasbakken. De kans dat bezoekers een ziekte oplopen, is daardoor erg klein.

Geen dieren brengen

We krijgen regelmatig vragen of mensen dieren naar de kinderboerderij kunnen brengen. Bijvoorbeeld kippen, konijnen of andere (huis)dieren. Vanwege de veiligheid en gezondheid van dieren en bezoekers van de kinderboerderij worden er géén nieuwe dieren aangenomen.

Informatie

Heeft u vragen over de dieren of over de kinderboerderij? Dan kunt u terecht bij de beheerder of één van de medewerkers. Zij zijn bereikbaar via (0495) 575 000 of gemeente@weert.nl Zij kunnen u ook meer vertellen over de dieren of tips geven voor goede hygiëne. 

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.