Nascheiden van restafval

In de gemeente Weert staan op verschillende locaties ondergrondse containers voor de inzameling van glas en plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken (PMD). U kunt zelf aan afvalscheiding doen door de verpakkingen naar deze inzamelpunten te brengen. 
Daarnaast heeft de gemeente ook een contract voor het  terugwinnen van verpakkingsmateriaal uit het restafval uit de duobakken en ondergrondse afvalbakken bij woningen. Dit is de zogenaamde ‘nascheiding’. Onze afvalverwerker haalt kunststofverpakkingen en drankkartons uit het restafval. Deze worden op een innovatieve manier verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe producten. Voor meer informatie hierover, zie deze website of bekijk het filmpje onderaan deze pagina.

Weert voorloper nascheiding

De gemeente Weert heeft in het verleden bedrijven gestimuleerd om te investeren in de mogelijkheden voor nascheiding van afval. Dit gebeurt met machines. Ook zijn er investeringen gedaan in machines die dat materiaal vervolgens kunnen opwerken tot grondstoffen voor andere producten. Deze nascheiding is altijd een belangrijk onderdeel geweest in het afvalbeleid van de gemeente Weert. Landelijk heeft dit een vlucht genomen, tegenwoordig zijn er meerdere bedrijven die nascheiding van afval kunnen verzorgen. Weert is hierin voorloper geweest.

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.