Nieuws

Link naar de rss-feed.

Een bladkorf in de wijk.
Icoontje video (Dit bericht bevat een video). Er komen weer bladkorven voor bladafval
06-10-2021
De herfst begint en bladeren vallen van de bomen. Daarom komen er weer bladkorven. De bladkorven zijn bedoeld voor de bladeren van gemeentelijke bomen die in uw tuin vallen. De bladkorven staan op centrale plekken in de wijken en dorpen. Dat betekent...
Foto van een rolstoelgebruiker.
Hoge waardering voor Wmo-dienstverlening
04-10-2021
De waardering van de dienstverlening van de gemeente Weert door haar Wmo- cliënten, blijft onverminderd hoog. Corona en de daarop aangepaste dienstverlening heeft de waardering nauwelijks beïnvloed. De Wmo-cliënten van de gemeente Weert zijn in...
Stadhuis van de gemeente Weert.
Aanpassingen in dienstverlening gemeente
01-10-2021
Sinds vorige week heeft het kabinet de coronamaatregelen versoepeld. Zo geldt de verplichte 1,5 meter afstand houden-regel niet meer. Als gemeente passen we ook onze dienstverlening weer aan.
Bestuurders van de zes peelgemeenten en het Platform Vitale Veehouderij.
Ondertekening pamflet Platform Vitale Veehouderij
30-09-2021
Het Platform Vitale Veehouderij gaat actie ondernemen om de veehouderij in de Limburgse Peelgemeenten toekomstbestendig te maken. Op 30 september ondertekenden de partijen die zich in het platform verenigd hebben, hiervoor een pamflet.
Kermis Weert.
Kermis Weert 2021 succesvol verlopen
30-09-2021
Afgelopen vrijdag 24 september ging Kermis Weert van start. Kermiswethouder Paul Sterk en burgemeester Raymond Vlecken kijken positief terug op deze bijzondere editie. De sfeer op de kermis was goed en het was gezellig druk.
Foto van de Rietstraat.
Werkzaamheden Rietstraat voor verkeersveilige inrichting
30-09-2021
Van 4 oktober tot en met 3 december wordt er gewerkt aan de Rietstraat. Tijdens de werkzaamheden is de Rietstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. De Rietstraat wordt heringericht om de verkeersveiligheid te verbeteren en sluipverkeer te ontmoedigen....
Foto van bankbiljetten.
Weert financieel gezond
29-09-2021
Het college van B&W heeft op 29 september de begroting 2022 aangeboden aan de gemeenteraad. Voor het eerst sinds jaren is de begroting in balans, en biedt ruimte voor (toekomstige) investeringen. Het financiële perspectief is sinds het voorjaar...
Uitreiking van het certificaat door Ilse Nevels (links) en Anne Kies (rechts) aan wethouder Paul Sterk.
Certificaat 'dementievriendelijke gemeente' voor Weert
23-09-2021
De gemeente Weert heeft op 23 september het certificaat voor ‘dementievriendelijke gemeente’ ontvangen uit handen van Anne Kies (Alzheimer Café Weert) en Ilse Nevels (Alzheimer Midden-Limburg). Wethouder Paul Sterk nam het certificaat in ontvangst.
Drukkerij Smeets in 1995 (foto: collectie Smeets).
Expositie 'Druk Druk Druk - Twee eeuwen drukkerij Smeets' in Bibliocenter
22-09-2021
Vanaf 2 oktober is de expositie 'Druk Druk Druk - Twee eeuwen drukkerij Smeets' te bekijken tijdens de openingstijden van het Bibliocenter. De entree is gratis.
Enkele kinderen aan de slag tijdens World Cleanup Day 2021.
Succesvolle World Cleanup Day in Weert
20-09-2021
Afgelopen zaterdag 18 september was het dan zover: World Cleanup Day 2021! Het was wederom een groot succes. Met ruim 41.000 deelnemers verdeeld over meer dan 1500 verschillende opruimacties hebben we Nederland een grote schoonmaakbeurt gegeven.
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten