Ontwikkellocatie Stadsbrug

Ontwikkellocatie bij de stadsbrug.

Ontwikkellocatie bij de stadsbrug.

Een nieuw iconisch woongebouw in Weert: hoe ziet dat eruit? De gemeente Weert zoekt een samenwerkingspartner die een iconisch woongebouw gaat ontwerpen en ontwikkelen op het grasveld bij de stadbrug. 

Noordelijke stadsentree

De ontwikkellocatie is het grasveld bij de stadbrug. Dit is de noordelijke entree naar de Weerter binnenstad. Deze locatie ligt naast de nog te ontwikkelen woonwijk Beekpoort-Noord en nabij bedrijvenpark Centrum Noord. Het woongebouw gaat de interactie met de omgeving aan en moet zorgen voor levendigheid in het openbaar gebied. Daarmee vormt het nieuwe gebouw en zijn omgeving een icoon dat de stadsentree markeert, een koppeling in de wandelroute tussen de binnenstad en het bedrijvenpark maar ook een herkenningspunt op de fietsroute langs het kanaal.

Samenwerkingspartner

Door middel van een uitvraag verzoekt gemeente Weert belangstellenden om een visie op te stellen. Uit alle geïnteresseerde partijen wordt een selectie gemaakt van 4 inschrijvers die in een vervolgstadium hun visie mogen uitwerken tot een schetsontwerp. Een beoordelingscommissie kiest uit deze ontwerpen wie de nieuwe samenwerkingspartner wordt.

Bent u ontwikkelaar of architect en heeft u interesse? Dan kunt u contact opnemen met k.reijnders@weert.nl

Werkt de kaart hierboven niet? U kunt deze ook openen in een nieuw venster.

Downloads

Bestand Grootte
Stadsbruglocatie - Uitvraag - beantwoording vragen.pdf (0.48 mb)

 Voor meer informatie over het openen van pdf-bestanden, zie deze pagina.