Weert Respecteert

U bevindt zich hier: Home » Actueel » Weert Respecteert

Weert Respecteert

Weert is een gemeente waar iedereen zichzelf mag zijn. Oftewel: Weert Respecteert. En dat gaan we vieren! Dit jaar vindt namelijk voor het eerst Weert Respecteert plaats. Tijdens Weert Respecteert organiseren enthousiaste Weertenaren en organisaties activiteiten waarbij verschillende groepen in de maatschappij centraal staan. Er is voor ieder wat wils: theater, film, tentoonstellingen, muziek, dialoog en feestjes!  

Logo Weert Respecteert

De activiteiten vinden plaats in de periode van 28 oktober t/m 19 november
Op deze pagina staan alle activiteiten op een rijtje! Volg Weert Respecteert ook op Facebook om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Wanneer kom jij je blik verruimen? 


Uw browser ondersteunt geen javascript, of javascript staat in uw browser uitgeschakeld. U kunt wel de volledige inhoud van de pagina hieronder bekijken, maar het uit- of inklappen van de tekst werkt niet zonder javascript.

Voorstelling 'The Mountaintop' + nagesprek

Martin Luther King heeft net de speech van z'n leven gegeven en trekt zich terug in zijn groezelige motelkamer. Daar confronteert een mysterieus kamermeisje hem met zijn successen, tekortkomingen en dromen.

'The Mountaintop' is een fantasierijke vertelling over de laatste avond uit het leven van een icoon. Dit bekroonde toneelstuk belicht hoe we van gewone mensen heiligen maken, en hoe heiligen gewone mensen blijken – breekbaar, kwetsbaar, bereikbaar. Hoe één stem de wereld wilde veranderen, en hoe zijn vroegtijdige dood hem dwong het stokje door te geven aan volgende generaties. Deze bekroonde Broadwayhit is in het vijftigste sterfjaar van King voor het eerst in Nederland te zien.

In samenwerking met Amnesty International is een nagesprek ontwikkeld. Het nagesprek zal rond de 20 tot 30 minuten duren en wordt gegeven door een peer educator van Amnesty en de 2 acteurs van de voorstelling. Het thema zal aansluiten op de voorstelling en zal een dialoog omtrent mensenrechten omvatten.

 Weert Respecteert - The Mountaintop

28 oktober om 20:15 bij het Munttheater (Collegeplein 3, Weert)
Kaartjes te bestellen via de website 

 Website Munttheater

Roze Ouderen Café

Op 7 en 19 november strijkt het Roze Ouderen Café van COC Limburg in samenwerking met Stichting Land van Horne weer neer in Weert. Tijdens het Roze Ouderen Café kunnen Roze Ouderen elkaar ontmoeten in een veilige omgeving. Het is een gezellige middag waar onder het genot van een hapje en drankje genoten kan worden van een muzikaal optreden.

Op 7 november komen Tjerry en Mariska naar Zorgcentrum Rust in Roy om alle aanwezigen te verblijden, te ontroeren en de dansvloer op de slepen. Tjerry en Mariska staan ook wel bekend als dé hit van eerdere Roze Ouderen Cafés.

Op 19 november reist Harald Veenstra af naar Zorgcentrum Ververshof. Harald maakt cabareteske liedjesprogramma's voor senioren. Beroemde liedjes, maar ook juist soms de wat minder kende pareltjes uit het repertoire van de beste Nederlandse artiesten worden opnieuw in herinnering geroepen.

Weert Respecteert - Roze ouderen café 01  Weert Respecteert - Roze ouderen café 02

7 november van 14:30 tot 16:00 in Zorgcentrum Rust in Roy (Frans Strouxstraat 55, Stramproy)
19 november van 14:30 tot 16:00 in Zorgcentrum Ververshof (Kasteelsingel 8, Weert)

Documentaire Heleen van Royen 'Het doet zo zeer'

Schrijfster en regisseuse Heleen van Royen is op donderdagavond 8 november te gast bij Filmhuis Weert. Daar wordt haar documentaire 'Het doet zo zeer' vertoond. Hier geeft Van Royen een kijkje in het ziekteproces van haar moeder, bij wie dementie is geconstateerd. Voorafgaand wordt een inleiding gedaan door Pauline van Hulsen, Mantelzorgondersteuner van punt Welzijn. Na de documentaire volgt een interview met Van Royen door Annie Govers en Irene Verheijden, casemanagers bij Hulp bij Dementie Midden-Limburg, en een gesprek met het publiek. Ook is er daarna mogelijkheid om boeken te laten signeren door Van Royen.

8 november vanaf 20:00 in Gotcha! Cinema (Beekstraat 49, Weert)
Entree is gratis. Vol=vol, dus wees er op tijd bij! (Reserveren niet mogelijk)

Open minded feestje 'B·you'

B·Sassy is een nieuw initiatief dat feestjes organiseert in het Zuiden waar de LHBT+ Community zich thuis voelt. Het eerste event, B·you, vindt plaats op vrijdagavond 9 november in Theater de Huiskamer. Tijdens dit feestje wordt niemand buitengesloten: of je nu hetero, gay of bi bent: iedereen is welkom! Als je maar zin hebt in een feestje! So bring your friends and celebrate B·ing you!

B Sassy
9 november vanaf 21:00 in Theater de Huiskamer (Wilhelminasingel 10B, Weert)
Entree gratis, 16+

  Facebook B·Sassy

Mensenrechtendialoog Amnesty International

Amnesty International organiseert op 10 november twee maal een Mensenrechtendialoog. Aan de hand van een prikkelende vraag gaan deelnemers op zoek naar het belang van de mensenrechten als het gaat om migranten en vluchtelingen en racisme en discriminatie. Met elkaar in dialoog gaan is makkelijk, leuk ent levert frisse, nieuwe inzichten op over dagelijkse, actuele onderwerpen. Doe mee met de dialoog en ontdek hoe belangrijk mensenrechten zijn, ook voor jou!

In de ochtend vindt een dialoog plaats onder leiding van David Sheehan met als thema 'vluchtelingen en migranten'. Is het onze plicht om vluchtelingen op te vangen in Nederland? Zijn migranten een bedreiging voor de Nederlandse cultuur? Meer informatie over dit thema vind je op de website Amnesty.

In de middag vindt een dialoog plaats onder leiding van Ewoud van Aalst met als thema 'discriminatie en racisme'. Discrimineren we allemaal? Is een wereld zonder racisme mogelijk? Meer informatie over dit thema vind je op de website van Amnesty.

10 november in het RICK (Wilhelminasingel 12, Weert)
Van 10:30 tot 12:00 over 'vluchtelingen en migranten' en van 14:00 tot 15:30 over 'discriminatie en racisme'
Vrij toegankelijk

Beiaard concert Homo top 10

Beiaardier Frank Steijns zal op 10 november van de Sint Martinuskerk de homo top 10 ten gehore brengen.

10 november om 15:00 bij de Sint Martinuskerk Weert

United by Music

RICK verzorgd een optreden van United by Music. United by Music geeft getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans om op te treden voor een groot publiek zodat ze volledig deel uit kunnen maken van de samenleving. Het doel van United by Music is om de inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Met groot enthousiasme brengen de artiesten verschillende nummers in de blues- en swingstijl gecombineerd met boogie woogie.

Weert Respecteert - United By Music

10 november van 16:00 tot 17:00 in de foyer van Cwartier (Beekstraat 54, Weert)
Vrij toegankelijk

Inclusion

10% van alles AZC'ers in Weert behoort tot de LHBTI+ community. Tijdens Weert Respecteert willen we hen laten zien dat het in Nederland oké is om te zijn wie je bent en om te houden van wie je wilt houden. Daarom organiseert Juul van Dooren op 10 november een avond waar LHBTI+ vluchtelingen aan het woord komen door een vorm van kunst. Door middel van deze avond kunnen zij hun contacten in de community of met geïnteresseerden uitbreiden. Iedereen is welkom om te komen luisteren en verhalen uit te wisselen.

10 november van 18:30 tot 19:30 in Cwartier (Beekstraat 54, Weert)
Vrij toegankelijk

DJ mps PILOT

RICK haalt DJ mps PILOT, een van Nederlands' bekendste TROPICAL/WORLD DJ's en producers, op 10 november naar Weert. Op een expressieve en overtuigende manier weet mps PILOT traditionele en nieuwe 21e eeuwse stijlen uit Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika te smelten tot een aanstekelijk geheel. Hij verweeft stijlen als Tropical, Kuduro, Balkan beats, (Brasilian) Drum 'n' Bass, Flamenco, Indian Desi beats en Latin percussiesolo's tot een organisch geheel.

Foto dj mps Pilot

10 november van 19:40 tot 20:40 in de foyer van Cwartier (Beekstraat 54, Weert)
Kaartjes vanaf 10 oktober gratis op te halen bij het Warenhuis (Beekstraat 54 in Weert), op=op

The Queens around the World

RICK organiseert in samenwerking met Amnesty International een spetterend optreden van showqueen gezelschap The Queens. Tijdens 'the Queens around the World' nemen The Queens je mee op een multiculturele reis met opzwepende nummers. Ze zorgen voor een gezellige avond met een lach en een traan.

The Queens  The Queens

10 november vanaf 21:00 in de foyer van Cwartier (Beekstraat 54, Weert)
Kaartjes vanaf 10 oktober gratis op te halen bij het Warenhuis (Beekstraat 54, Weert), op=op

Tentoonstelling 'O Lungo Drom'

'O Lungo Drom', oftewel 'De lange weg' in het Romanes. Deze bijzondere tentoonstelling toont de geschiedenis van Sinti en Roma, ook wel zigeuners genoemd, door de eeuwen heen. De tentoonstelling geeft een indruk van het leven, de tradities en de vervolging van Sinti en Roma in Nederland. Het is "als een boek dat je kunt open slaan en waar je door heen kunt lopen", aldus initiatiefneemster Beike Steinbach. Op 2 november wordt de tentoonstelling feestelijk geopend door wethouder Geert Gabriëls.

2 t/m 16 november in het Stadhuis (Wilhelminasingel 101 in Weert)
Opening 2 november 15:00
Vrij toegankelijk

  Link naar website O Lungo Drom Website 'O Lungo Drom'

Tentoonstelling 'TRA-ART: 
M/V (doorhalen wat niet van toepassing is)'

Tijdens Weert Respecteert toont Weerter kunstenares Gemma van Gennip haar werk in De Annex. Kleur, expressie en een soepele toets zijn kenmerkend voor haar doorleefde portretten in olieverf op linnen. Zij tonen mensen die leven aan de rand van de maatschappij. Mensen met een rauw randje en een intens verhaal. Haar inspiratie haalt ze onder andere uit oude zwart wit film stills, de dragscene in Amsterdam en herinneringen aan haar studietijd in Parijs. De laatste 10 jaar schildert ze veel travestieten en transgenders, de serie TRA-ART. Een boudoir in miniatuur, fotografie en video laten een kan zien van travestie die niet snel zichtbaar is. Vanwege haar relaties met travestiecafé Lellebel in Amsterdam heeft Gemma van Gennip de Stichting Lellebel gevraagd in deze expositie te participeren.

Kunstwerk Gemma van Gennip, 'La Travestia'

31 oktober t/m 17 november in De Annex (Meikoel 3 in Weert)
woe t/m za van 11.00 tot 17.00
Opening 3 november 14:30
Vrij toegankelijk

Gastlessen Geert Gabriëls en anderen

Meer informatie volgt.

Deel deze pagina

Zoeken

 Deze zoekmachine maakt gebruik van Javascript. Uw browser ondersteunt dit niet, of javascript staat uitgeschakeld.

Deze site gebruikt 'cookies'.
Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk en worden gebruikt om de website goed te laten functioneren. Voorbeelden zijn cookies voor de zoekmachine of een inlog-scherm voor redacteuren van de website.
Cookies voor extra functionaliteit
Deze cookies worden gebruikt bij extra functionaliteit. Bijvoorbeeld voor het afspelen van videofilmpjes (Youtube), het tonen van Twitter-berichten.
Analytische cookies
Deze cookies worden gebruikt om anoniem statistische gegevens over het gebruik van de site te kunnen meten. Bijvoorbeeld welke pagina's er worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de site verder te verbeteren.
Meer info / uitzetten