Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Lees voor ?

Weerter VVD draagt Thomas van Gemert voor als kandidaat-wethouder

24-11-2023
Thomas van Gemert

Thomas van Gemert

Met het vertrek van wethouder Wendy van Eijk naar de Tweede Kamer is een vacature ontstaan in het college van B&W van de Gemeente Weert. De Weerter VVD draagt de huidige fractievoorzitter Thomas van Gemert voor als opvolger van Wendy van Eijk. Momenteel is Van Eijk wethouder met de portefeuille ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, gebiedsontwikkeling, bedrijventerreinen, landbouw, natuur en financiën.

De 30-jarige Thomas van Gemert is naast zijn raadslidmaatschap momenteel werkzaam bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Sinds 2017 zit hij in de gemeenteraad voor de Weerter VVD en vanaf 2018 vervult hij de rol van fractievoorzitter. Van Gemert heeft een achtergrond als econoom. In 2021 promoveerde hij aan de Universiteit Maastricht met een proefschrift over de effectiviteit van overheidsbestedingen. De portefeuille van wethouder Van Eijk spreekt hem dan ook erg aan.

Wethouder Wendy van Eijk.

"Ik wil graag aan de slag om het werk van Wendy van Eijk voort te zetten. Zo vind ik het belangrijk dat we de gemeentefinanciën op orde houden en zorgen voor effectieve besteding van belastinggeld. Verder moeten we tempo houden op woningbouw in Weert, want de druk op de woningmarkt blijft onverminderd hoog."

Thomas van Gemert

Benoeming 

De benoeming van Thomas van Gemert staat geagendeerd tijdens de reguliere raadsvergadering van 20 december aanstaande.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten