Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.

Financiering voor ondernemers

Voor ondernemen geldt: de kosten gaan voor de baten uit. Een mooi businessplan op zak? Net gestart? Hard aan het groeien? In welke levensfase uw bedrijf zich ook bevindt, u heeft waarschijnlijk behoefte aan kapitaal. Of stel dat uw bedrijf financiële problemen krijgt. Waar kunt u dan hulp krijgen?

Bij het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) vindt u informatie over financiële ondersteuning. Ook kunt u er de financieringswijzer invullen. Na het invullen krijgt u de beste financieringsopties te zien.

Op het Ondernemersplein vindt u ook veel informatie over financiering. Dit is een website van de Kamer van Koophandel en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Een andere informatiebron is Qredits. Hier vindt u alles wat te maken heeft met microkredieten in Nederland.

Heeft uw bedrijf financiële problemen? Kijk dan op de website van Stichting 155. Daar vindt u veel informatie en kunt u een geldnood scan invullen. Via de stichting kunt u financiële ondersteuning krijgen.

Kijk voor meer informatie eens in de MKB Financieringsgids. Deze gids wijst u de weg naar financieringsoplossingen voor uw bedrijf. Met het beantwoorden van een paar eenvoudige vragen krijgt u een overzicht van financieringsmogelijkheden.

MKB Financieringsgids
 Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf
 Ondernemersplein
Qredits
 Stichting 155
 Sociaal OndernemersLoket Online (SOLO)

Bijstand voor ondernemers

Komt u als zelfstandig ondernemer in (tijdelijke) financiële problemen waardoor uw onderneming in gevaar komt? In bepaalde gevallen kunt u dan een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Kijk voor meer informatie op Bijstand voor ondernemers.

Schuldhulpverlening

Heeft uw bedrijf schulden, dan kunt u misschien ook andere trajecten volgen. Vraag er naar aan bijvoorbeeld uw boekhouder of administratiekantoor, een advocaat, banken of het Instituut Midden- en Kleinbedrijf (IMK).

De gemeente Weert kan u ook adviseren  mocht uw bedrijf financiële problemen hebben. Tijdens een intakegesprek kijken we naar de mogelijkheden. Wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Of heeft u vragen? Neem dan contact op met de Vraagwijzer in het stadhuis.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten